Æble-marcipan-kage

0 Flares 0 Flares ×

Det er efterårsferie, og traditionen tro betyder det, at jeg rammer Sønderjylland og flytter ind på mit gamle pigeværelse for en lille uges tid. Selvom jeg virkelig er nødt til at være seriøs med studiet (eksamen om tre uger!), så bliver der med sikkerhed tid til at lave lækre opskrifter til bloggen, spise god mad og hygge med familien, løbe ture i den dejlige natur og besøge gamle venner og veninder! Jeg glæder mig..

Jeg har tilladt mig selv, at holde fri idag (af mere eller mindre fri vilje). Jeg var til en lille reunion-fest med mine dejlige lasanta-piger igår aftes! Lækker mad, musik og en masse vin og cider betyder, at søndagen har været præget af træthed og en lille smule ondt i hovedet. Jeg var dog ikke så træt, at jeg ikke kunne bikse en lille søndags-eftermiddagskage sammen til min familie.

Denne gang blev det en æble-marcipan-kage. Den er er fri for hvedemel, og jeg har i stedet brugt havregryn, hvilket øger indholdet af kostfibre, vitaminer og mineraler i kagen. Yderligere er  der ikke brugt fedt og sukker i opskriften. Der er dog sukker i den marcipan jeg brugte, da min mor havde en helt almindelig Odense-marcipan på lager. Er du interesseret i, at lave en 100 % sukkerfri kage, så kan du sagtens bruge en sukkerfri marcipan, og så tilføre sødme fra fx sukrin, stevia eller lignende sødemiddel.

 

Ingredienser til 1 kage

  • 150 gram marcipan
  • 2 æg
  • 125 gram havregryn
  • 2 æbler
  • 100 gram mandler (eller andre nødder)
  • 1 tsk. vaniljepulver (eller alternativt 1 spsk. vaniljesukker)
  • Evt. 50 gram hvid chokolade
  • Lidt friskpresset citronsaft eller citronskal efter smag.
  • Skyr

 

Fremgangsmåde

Skær marcipanen ud i mindre tern og kom det i en skål sammen med æg. Pisk det sammen med en håndmikser, indtil de fleste klumper er væk.

Skræl æblerne og snit dem i små tern. Hak mandlerne og den hvide chokolade (smager fantastisk!). Rør nu havregryn, æbletern, mandler, hvid chokolade, vaniljepulver og citronsaft/skal i ægge/marcipanblandingen. 

Kom kagedejen i en smurt form og pynt evt. kagen med mandelsplitter. Bag den ved 200 grader i 20-22 minutter. Server kagen med skyr rørt med vaniljepulver, citronsaft/skal og evt. flydende sødemiddel.

2014-10-12 17.32.05-2

Tip

Denne kage kan også laves med fx rabarber, pærer eller andre frugter, der er i sæson i løbet af året. 

2014-10-12 17.14.43

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>