Anmeldelse: Suunto Ambit2S multisportsur

0 Flares 0 Flares ×

Jagten på 2014-04-22 19.35.05nyt udstyr..

Jeg har i lang tid ønsket mig et nyt sportsur! Jeg synes ikke længere, at mit polar fitnessur havde de funktioner, som jeg havde brug for. Det kunne nemlig blot give mig informationer om min puls, kalorieforbrug og den samlede træningstid.

Jeg har under min løbetræning frem mod Copenhagen Marathon 2014 suppleret med informationer fra min Endomondo app til telefonen! Denne app har således givet mig information om tiden per løbet kilometer, så jeg kunne følge mit tempo under turen. Jeg synes dog langt fra, at dette var en optimal løsning. Jeg fik kun informationerne for hver løbet kilometer, og jeg fandt det svært, at holde alle tallene i hovedet, når man enten løber intervalløb eller er ude på lange løbeture!

 

Valg af sportsur..

2014-04-22 19.36.49Indledningsvist foretog jeg derfor min egen lille research af sportsur-markedet. Forinden havde jeg bestemt mig for, at jeg denne gang ville have et garmin sportsur med den begrundelse, at et GPS ur jo er ideelt i forhold til løbetræning. Jeg havde herefter kontakt med Michael fra www.pulsure.dk, som gav mig professionel rådgivning i forhold til valg af det rigtige sportsur til mine behov. For det første rådede han mig til at vælge et Suunto ur, da han simpelthen mener, at Suunto leverer de bedste ure på markedet, baseret på kundernes og egne erfaringer. Jeg lod mig ”overtale” og havde egentlig besluttet mig for et Suunto løbeur, indtil jeg nævnte min ironman-drøm! Det betød, at jeg nu kiggede på et ur i ”multisports-kategorien”. ”Man skal ikke gå ned på udstyr” – og derfor faldt det endelige valg på Suunto Ambit2S modellen! Med uret medfølger opladningsudstyr og pulsbælte.

 

Suunto Ambit2S – min nye bedste ven

DCIM101GOPROJeg har netop været på ferie på Club La Santa i 9 dage, hvor uret er blevet brugt på hvert eneste træningspas. Uret er altså blevet brugt flere timer dagligt og jeg kan kun sige: Det er min bedste træningsmakker allerede!

Uret er vandtæt ned til 50 meters dybde og har en 2-vejs data forbindelse og opladningsmuligheder via USB kabel, hvilket gør overførsel af data og opladning meget nemt! I denne model har Suunto gjort batteriet en anelse mindre end storebror-modellen (Ambit2), hvilket har betydet at uret er lettere (vejer blot 72 gram) og er 2 mm lavere (15 mm i højden). Denne disponering er helt ideel for mig, da min ”bekymring” ved valget af et multisportsur var, at det ville komme til at virke for stort og tungt på en lille pigearm. På trods af reduktion i batteristørrelse kan uret stadig holde batteri i 15 dage uden tilslutning af GPS signal. Hvis GPS funktionen er tændt er batterilevetiden kortere, dog afhængig af, hvor ofte man sætter GPS intervallet til og hvor ofte det skal hente GPS signal (intervaller fra 1 sekund til 1 minut per signal). Suunto har yderligere formået at lave remmen af et materiale, så man næsten ikke mærker, at man har uret på. Jeg er virkelig imponeret over dette lækre design, da det faktisk var denne faktor, som jeg var mest skeptisk over for, inden jeg modtog uret.

Jeg må krybe til korset og tilstå, at jeg faktisk ikke har haft åbnet brugsanvisningen – men det er simpelthen fordi, at uret er SÅ ekstremt brugervenligt og ligetil, hvilket er super fedt for en utålmodig pige som mig.

Uret er selvfølgelig ideelt i forhold til triathlon. Det er nemlig muligt at vælge mellem forskellige træningspas: indendørs/udendørs svømning, løb, cykling, indendørstræning eller en triathlonkombination, hvor der nemt skiftes mellem alle tre discipliner, men samtidig gives der også en samlet tid.

 

Pulsfunktioner

Pulsfunktionerne er selvfølgelig også af høj klasse. Uret giver information om den reelle puls, pulsgrænser, pulszoner og kalorieforbrænding. Urets pulsbælte måler hvert eneste pulsslag, hvilket bruges til en dybdegående analyse af træningen. Efter træningen giver uret dig på baggrund af disse informationer en estimeret restitutionstid (denne blev dog ikke overholdt på ferien, ups).

 

GPS funktioner

Jeg testede GPS nøjagtigheden af uret ved at løbe på et atletikstadium med en kendt distance – og Suuntouret var præcist inden for en meter! Dette er takket være nyskabelsen af et FusedSpeed GPS accelerometer, der giver en mere nøjagtig og jævn aflæsning af bevægelser sammenlignet med andre GPS ure. Man kan således virkelig stole på den information, man får fra uret!

Uret har en indbygget GPS baseret højdemåler, hvilket jo især er brugbart på udendørs løbeture og cykelture. Lanzarote er meget bakket sammenlignet med Danmark, så det var sjovt at følge, hvor mange højdemeter, man rent faktisk klarer! 


Løbefunktioner

2014-04-16 10.17.55Når man indstiller uret til løb, får man blandt andet konstant information om det nuværende løbepace – og det er VILDT fedt. Det var netop denne information, som jeg savnede ved mit gamle fitnessur. Jeg testede uret på i alt 86 kilometer, og jeg kunne hele tiden følge pacet, både hvordan det ændres under intervalløb, op og ned af bakke samt udvikling i pacet over lange distancer osv. Det bliver således ikke en ”sovepude” mellem kilometerne, da man øjeblikkeligt kan se, at ens pace per kilometer stiger, hvis man slapper af et kort øjeblik. Yderligere giver uret hele tiden gennemsnitsværdier af pace, puls osv. Jeg har altid haft svært ved at holde et bestemt pace på udendørs løbeture – men det bliver bestemt ikke længere et problem takket være dette ur.

Via en app er det muligt, at installere en Marathon End Time estimator,  og som navnet siger, angiver den ens formodede slut marathon-tid. Den skal jeg bestemt have hentet inden det går løs den 18. maj! Jeg lover, at opdatere jer på denne funktion, når jeg har fået erfaringer med den!

Nedenfor ses et overblik over en 15 kilometer løbetur på Club La Santa.

 

Skærmbillede 2014-04-22 kl. 22.40.09

 

 

 

 





Svømmefunktioner

Skærmbillede 2014-04-25 kl. 13.36.44Jeg testede ligeledes uret i svømmebassinerne på Club La Santa. Man indtaster blot svømmebassinets længde, og så får man svømmetider, svømmepace og svømmedistance. Yderligere kan uret give information om antal svømmetag. Det er super fedt, at uret fortæller hvor langt man har svømmet, da man hurtigt kan komme til at kludre i det, når man også skal koncentrere sig om teknik, vejrtrækning mv. Jeg har indtil nu svømmet 1 kilometer brystsvømning hver uge, som en del af min træningsplan, men jeg har haft svært ved at forbedre mig, og har haft tendens til at svømme langsomt. 

Nu hvor jeg har lært den korrekte vejrtrækning er det muligt, at presse mig selv under svømmetræningen, og jeg glæder mig virkelig til, at få endnu flere erfaringer med svømmefunktionerne. Jeg har pt. allerede forbedret mig mere end 5 minutter på 1 kilometerdistancen (kombination af træning, teknik og uret tænker jeg). På dette svømmetræningsområdet er jeg endnu nybegynder! Og så har jeg jo endda stadig tilbage at afprøve uret openwater, hvor uret sporer ens træning via GPS signalet.

DCIM101GOPRO

 

Cyklingfunktioner

foto 3 kopiUret blev ligeledes testet på ture på både racercykel og mountainbike. Den giver info om gennemsnitsfart, aktuel fart og selvfølgelig tider per kilometer og de mere generelle informationer, som er beskrevet ovenfor. Når jeg (forhåbentlig) engang får mig min egen racercykel, så vil jeg investere i ekstraudstyr til cyklen, så jeg også kan få information om min kadence mv.

Informationer fra min 50 km tur på racercykel kan ses i nedenstående billeder:

Skærmbillede 2014-04-22 kl. 22.39.07

 

Skærmbillede 2014-04-22 kl. 22.49.01 

 

www.movescount.com

Hvis man ønsker endnu flere informationer, så kan man oprette en bruger på Movescount. Her bliver det muligt, at uploade data for sine træningspas for at få dem præsenteret og analyseret sine træningspas. Der er seriøst ikke den information, man ikke kan få på denne side! Der er grafer, søjler mv. for alle informationer. Det er virkelig et lækkert design på hjemmesiden og super nemt at finde ud af!

Men informationen kan også gå den anden vej, man kan nemlig lave træningsprogrammer, indstillinger og ruter, som kan downloades til uret. Der er endnu flere funktioner, som kan downloades til uret via apps– det er faktisk blot ens egen fantasi, der sætter grænserne.

Inde på hjemmesiden kan man ligeledes se ens træningskalender:

Skærmbillede 2014-04-22 kl. 22.38.32

 

Konklusion

2014-04-13 07.36.54Suunto Ambit2S kan købes på www.pulsure.dk, og koster 2299 kr. Da jeg læste om uret forinden testen, troede jeg at målgruppen var professionelle atleter. Men dette ur er dog på ingen måder forbeholdt denne målgruppe, men kan snildt bruges af helt almindelig motionister, der har en kærlighed til triathlon disciplinerne: svømning, cykling og løb.

Jeg er alt i alt virkelig begejstret for Suuntos multisportsur, Ambit2S. Det påvirker min træning i en positiv retning, da det formår at motivere mig gennem træningen på grund af den omfattende information både under og efter træning. Selvom jeg både har brugt uret til både løb, cykling og svømning, så er jeg sikker på, at jeg endnu ikke har opdaget det fulde potentiale af dette ur. Her tænker jeg især på alle de muligheder, der er tilstede via hjemmesiden Movescount. Så jeg bliver nok ikke sådan lige træt af min nye bedste ven! Jeg glæder mig virkelig til, at bruge uret i træningen hen imod min store drøm, gennemførelse af en ironman! Jeg er sikker på, at uret har niveauet til være med hele vejen! Jeg giver derfor min bedste anbefaling af dette ur!

 


Gode overvejelser i forbindelse med køb af sportsur

  • Hvad skal du bruge uret til? Indendørs fitness, løb, multisport? Din træningsaktivitet har stor betydning for valget af det rigtige sportsur. Hvis du blot har brug for få funktioner, fx pulsmåling, kalorieforbrænding og tid ved holdtræning i fitnesscenteret, er der ingen grund til at investere penge i et dyrt sportsur (færre funktioner = mindre ur = lidt mere passende størrelse til en kvinde-arm, efter min mening). Skal du udelukkende bruge dit ur til løb, så er det GPS funktionen, der er vigtigst og du kan undlade at betale for cykelfunktioner, svømmefunktioner mv. Er du derimod vild med triathlon, så er det vigtigt, at du kan tilkoble cykel-funktioner og at uret kan tåle vand (mange ure kan tåle vand i følge specifikationerne (vandresistent/vandtæt), men garantien dækker ikke, hvis uret har været brugt under fx svømmetræning!).
  • Vil du oplade batteriet eller have et standardbatteri? De fleste GPS/multisportsure har genopladelige batterier, hvilket kræver at man husker, at have sit ur opladet til træning. Hvis man vil undgå dette, skal man købe et sportsur med almindeligt batteri, hvilket dog ofte begrænser antallet af funktioner.
  • GPS signal eller ej? Det er virkelig sjovt at kunne følge hvor langt og hvor hurtigt, du bevæger dig under udendørs træning. Efterfølgende kan du få din rute vist på computeren! Det er selvfølgelig kun aktuelt, hvis du træner udendørs. 
  • Pulsmåling? Hvis du gerne vil følge din udvikling i puls (og dermed kalorieforbrænding), så skal du sørge for, at uret har mulighed for at blive forbundet med en pulsbælte. Hvis du allerede har et pulsbælte, kan du undersøge, om det kan forbindes med dit nye ur, så du kan undgå at købe et nyt. Vær opmærksom på, at pulsbæltet ikke altid følger med, men skal tilkøbes!
  • Design? Der findes et hav af forskellige designs – nogle flottere end andre! Jeg er vild med flot og lækkert udstyr, men i denne forbindelse vil jeg helt sikkert anbefale, at du sørger for at vælge dét ur, der netop passer til dig og dit behov.

Uret er sponsoreret af www.pulsure.dk, men anmeldelsen er 100 % et udtryk for mine egne holdninger til produktet.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

En kommentar til: “Anmeldelse: Suunto Ambit2S multisportsur

  1. […] Sportur: Jeg er nok en smule afhængig af mit sportsur! Jeg har et multisportsur fra Suunto, hvilket betyder, at det kan bruges til løb, cykling, svømning og selvfølgelig også almindelig indendørs fitness. Jeg elsker at kunne følge, hvordan jeg presser mig selv i løbet af træningen og samtidig følge mine fremskridt i de forskellige discipliner. Du kan læse mere om mit ur her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>