Bananbrød

0 Flares 0 Flares ×

… opskriften, der også meget vel kunne have heddet banankage? Eller bananmuffins? Dejen smager sødt og syndigt, men er faktisk super sund! .. Og så kan du egentlig bare selv bestemme, hvilken form og størrelse den skal have..

En meget moden banan er sjældent i særlig høj kurs hos mig! Men de er til gengæld virkelig gode at bruge i diverse sunde bageopskrifter pga. den søde smag. Igår serverede en klub-kammerat sunde bananmuffins efter træning, og de smagte SÅ lækkert, at jeg var nødt til at lave en opskrift på noget lignende til jer, her på Sundhedsbanditten.

Dejen er, som antydet i overskriften, bygget op omkring bananer! De kan erstatte sukkerindholdet pga. den søde smag, men faktisk også fedtindholdet. Så denne opskrift er også uden smør eller olie, som ellers ofte er en hovedingrediens i bageopskrifter. Havregrynene fik 30 sekunder i min mini-hakker, så det blev til noget lignende “havre-mel”. På den måde bevares fibrene, det er således ikke blot “tomme kalorier” som almindeligt hvedemel. Via fibrene får tarmene noget at arbejde med, hvilket er godt for ens tarme generelt (forebygger tarm-kræft), men bidrager i høj grad også til øget mæthed, da optagelsen fra tarmene er langsommere. Vaniljepulver, kanel og kokos giver smag, og hakkede mandler giver struktur og bid. Jeg kom lidt mørk chokolade i min dej, men det kan sagtens udelades.

 

Ingredienser til 1 brød:

  • 3 modne bananerIMG_8738
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk kokosmel
  • Lidt salt
  • 1 æg
  • 1 tsk honning (kan udelades, hvis bananerne er meget modne)
  • 50 gram mørk chokolade (jeg brugte 70%)
  • 50 gram mandler (kan erstattes af andre nødder fx valnødder)
  • 4 dl havregryn

 

Fremgangsmåde

Mos bananerne med en stavblender og rør vaniljepulver, kanel, bagepulver, kokosmel, salt, æg og evt. honning i dejen.

Hak chokolade og mandler groft. Kom havregryn i en minihakker, og lad den køre indtil du har fint “havremel”. Bland chokolade, mandler og havregryn i dejen.

Kom dejen i en brødform (beklædt i bagepapir). Bag den 30 minutter ved 175 grader (alm ovn).

Lad bananbrødet køle af inden servering.

 

Tips

Hvis du laver dejen om til muffins, så skal du trække cirka 10 minutter fra bagetiden.

Sundhedsbanditten har rigtig mange opskrifter, hvor modne bananer er at finde på ingrediensenslisten, så kig endelig ind forbi nogle af nedenstående opskrifter:

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

4 kommentarer: til “Bananbrød

  1. […] min bananbrøds-opskrift (se den her) genopdagede jeg, hvor fantastiske modne bananer er i bagværk. Jeg lavede i weekenden disse […]

  2. […] min bananbrøds-opskrift (se den her) genopdagede jeg, hvor fantastiske modne bananer er i bagværk. Jeg lavede i weekenden disse […]

  3. Kat

    Det bedste banana bread jeg har smagt!!!
    Var liiige nødt til at skrive det og også sige MANGE tak for både denne og mange andre dejlige opskrifter.

    Mvh Kat :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>