Blåbærtærte

0 Flares 0 Flares ×

Der er “blåbærtema” på bloggen, og denne gang har jeg forsøgt mig med en sundere udgave af blåbærtærte. Jeg ved ikke, om det er de friske blåbær, der gør det, men min lillebror er nu også stødt til gruppen af prøvesmagere, og han synes at denne kage “måske er den bedste han nogenside har smagt”. 

Denne tærte er holdt fri for tilsat fedt og hvedemel, da disse ingredienser ikke bidrager med meget andet end kalorier. I stedet har jeg brugt lidt utraditionelle tærte-ingredienser, som fx dadler, banan, mandler, skyr og havregryn. De bidrager med vitaminer, mineraler, kostfibre og gode proteinkilder. Så du kan sagtens nyde et stykke af denne tærte med god samvittighed.

Ingredienslisten er lang, men fortvivl ikke. Mange af ingredienserne står flere steder, og mange af dem er basisvarer. 

 

Ingredienser

Nøddebund:

  • 1 banan
  • 125 gram udstenede dadler
  • 50 gram mandler
  • 100 gram havregryn
  • 50 gram hakket mørk chokolade

2014-08-01 09.31.56Marcipanmasse:

  • 200 gram marcipan
  • 2 æg

Chokoladecreme:

  • 2 bananer
  • 2 spsk skyr
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Flydende sødemiddel
  • Evt. 50 gram chokolade

Pynt:

  • 200 gram blåbær
  • 50 gram hakket chokolade

 

Fremgangsmåde

2014-08-01 09.34.25Nøddebund: Kom alle ingredienser (undtagen chokolade) i en foodprocessor og lad den køre indtil massen er ensartet i konsistens. Hak chokoladen og bland det i dejen til sidst. Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt tærteform (jeg brugte fingrene). Bag den i ovnen ved 200 grader (alm ovn) i 10 minutter

Marcipanlag: Kom marcipan og æg i en foodprocessor og lad den køre indtil marcipanen ikke “klumper” længere. Fordel massen uden over den bagte nøddebund og bag den i endnu 10 minutter. Lad den herefter afkøle (i køleskab, hvis det skal gå hurtigere). 

Chokoladecreme: Mos bananerne med en stavblender. Kom herefter de øvrige ingredienser i og rør rundt. Juster smagen med vaniljepulver, kakaopulver og sødemiddel. Fordel det udover den afkølede tærte, og pynt den med friske blåbær og hakket chokolade.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

3 kommentarer: til “Blåbærtærte

  1. Ninna

    Hej Anne-Ditte,
    Jeg har lidt et haste-spørgsmål: Kan tærten laves dagen før den skal serveres, eller er den bedst på selve dagen? :-)

    • Hej Ninna..
      Jeg har først lige set din kommentar nu, men jeg håber, at mit svar når frem i tide :) Men du kan sagtens lave tærten dagen før :)
      Kh. AD

  2. Ninna

    Fantastisk, tak for hurtigt svar! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>