Der er “blåbærtema” på bloggen, og denne gang har jeg forsøgt mig med en sundere udgave af blåbærtærte. Jeg ved ikke, om det er de friske blåbær, der gør det, men min lillebror er nu også stødt til gruppen af prøvesmagere, og han synes at denne kage “måske er den bedste han nogenside har smagt”.
Denne tærte er holdt fri for tilsat fedt og hvedemel, da disse ingredienser ikke bidrager med meget andet end kalorier. I stedet har jeg brugt lidt utraditionelle tærte-ingredienser, som fx dadler, banan, mandler, skyr og havregryn. De bidrager med vitaminer, mineraler, kostfibre og gode proteinkilder. Så du kan sagtens nyde et stykke af denne tærte med god samvittighed.
Ingredienslisten er lang, men fortvivl ikke. Mange af ingredienserne står flere steder, og mange af dem er basisvarer.
Ingredienser
Nøddebund:
- 1 banan
- 125 gram udstenede dadler
- 50 gram mandler
- 100 gram havregryn
- 50 gram hakket mørk chokolade
- 200 gram marcipan
- 2 æg
Chokoladecreme:
- 2 bananer
- 2 spsk skyr
- 2 spsk kakaopulver
- 1 tsk vaniljepulver
- Flydende sødemiddel
- Evt. 50 gram chokolade
Pynt:
- 200 gram blåbær
- 50 gram hakket chokolade
Fremgangsmåde
Nøddebund: Kom alle ingredienser (undtagen chokolade) i en foodprocessor og lad den køre indtil massen er ensartet i konsistens. Hak chokoladen og bland det i dejen til sidst. Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt tærteform (jeg brugte fingrene). Bag den i ovnen ved 200 grader (alm ovn) i 10 minutter
Marcipanlag: Kom marcipan og æg i en foodprocessor og lad den køre indtil marcipanen ikke “klumper” længere. Fordel massen uden over den bagte nøddebund og bag den i endnu 10 minutter. Lad den herefter afkøle (i køleskab, hvis det skal gå hurtigere).
Chokoladecreme: Mos bananerne med en stavblender. Kom herefter de øvrige ingredienser i og rør rundt. Juster smagen med vaniljepulver, kakaopulver og sødemiddel. Fordel det udover den afkølede tærte, og pynt den med friske blåbær og hakket chokolade.
Hej Anne-Ditte,
Jeg har lidt et haste-spørgsmål: Kan tærten laves dagen før den skal serveres, eller er den bedst på selve dagen?
Hej Ninna..
Men du kan sagtens lave tærten dagen før 
Jeg har først lige set din kommentar nu, men jeg håber, at mit svar når frem i tide
Kh. AD
Fantastisk, tak for hurtigt svar!