Jeg er virkelig vild med chili con carne! Jeg har leget lidt med min opskrift, og denne version har fået et ekstra skud grøntsager. Der er tilføjet grøntsager i selve kødsaucen, og så er de traditionelle ris skiftet ud med blomkålsris, som ikke skal koges, men blot blendes. Det betyder mæthed med et lavt energiindhold.
Ingredienser til 2 personer
Chili con carne:
- Olie til stegning
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chili
- 1 rød peberfrugt
- ½ squash
- 250 gram hakket oksekød
- 2 spsk tomatpure
- 1 dåse hakket tomat
- 1 dåse kidneybønner
- ¼ tsk kanel
- Salt og peber
Blomkålsris:
- 1 blomkål
- ½ bundt frisk persille
Tilbehør:
- 2 dl skyr
Fremgangsmåde
Chili con carne: Snit løg, hvidløg og chili fint og kom det i en gryde med lidt olie. Skær peberfrugt og squash i grove tern og kom dem i gryden. Kom oksekødet og tomatpure i, og lad det hele stege sammen i 5 minutter. Tilsæt til sidst de hakkede tomater og kidneybønner. Lad saucen koge sammen i 15 minutter og smag til med kanel, salt og peber.
Blomkålsris: Del blomkålen i mindre buketter og skær de største stængler af. Kom det i en skål og blend det med en stavblender. Det kan være en god ide, at holde et viskestykke over skålen. Når blomkålen er blendet fint røres finthakket persille i.
Server din chili con carne med blomkålsris, skyr og friskhakket persille.