De fleste forbinder måske hirsegrød med babymad, men det kan sagtens spises af voksne også! Jeg har i hvert fald ændret min holding efter denne portion hirsegrød.
Hirse er rig på flerumættede fedtsyrer, flere B-vitaminer, jern, magnesium, kalium og forsfor. Kostfiberindholdet ligger på 8,5 gram per 100 gram (anbefalet daglig indtag for voksne: 25-35 gram). I modsætning til mange andre kornsorter, så indeholder hirse ikke gluten, og kan derfor spises af personer med glutenallergi/cøliaki. Hirse er velegnet til grød, bagværk og som alternativ til ris.
Ingredienser til 1 portion
1 dl hirseflager
- 2,5 dl vand
- 1 spsk. rå kakaopulver (almindelig kakaopulver kan også bruges)
- 1/2 most banan
- Lidt vaniljepulver
- Toppings: resten af bananen og hakkede mandler
Fremgangsmåde
Kom hirseflager og vand i en gryde, og lad det koge i 10 minutter. Kom lidt vaniljepulver, kakaopulver og most banan i grøden umiddelbart inden servering. Kan du lide det sødt, så kom evt. lidt flydende sødemiddel i. Er du mere til den salte smag, så kom lidt salt i. Top hirsegrøden med bananer og mandler.
Tip
Du kan også erstatte hirseflagerne med havregryn, så det i stedet bliver en choko-banan-havregrød..