Choko-banan-snack

0 Flares 0 Flares ×

Først og fremmest – Et forsinket “GODT NYTÅR” til jer alle! Hvis I læste mit indlæg den 23. december, så kunne I nok godt fornemme, at jeg har været en smule stresset. Det er faktisk fortsat her ind i januar, men NU håber jeg, at det hele snart bliver bedre (og roligere!), så jeg kan få tid til at slappe af og skrive indlæg på bloggen.

Igår lagde jeg et billede på instagram af denne skønne chokolade-snack. Da flere efterspurgte en opskrift, så kommer den selvfølgelig her. Den er virkelig simpel, men smager både sødt og syndigt på samme tid. Jeg tænker, at denne opskrift passer meget godt med de flestes nytårsforsæt om at leve sundere i 2015 – Jeg skal i hvert fald gerne gøre et forsøg her på bloggen for at hjælpe jer på vej. 

Jeg er netop ved at afslutte mit ALLERSIDSTE fag, nemlig “Fysisk aktivitet og sundhed” – et valgfag jeg læser på kandidatuddannelsen i Humanfysiologi. Det er virkelig spændende og lærerigt at komme lidt ud af min ernærings-komfort-zone, og dermed lære nye begreber, studiedesigns og undervisningsmetoder. Der er ingen tvivl om, at jeg elsker fysisk aktivitet, og jeg dyrker gerne en eller anden form for træning hver dag. Hvorfor? Fordi jeg elsker at svede igennem og mærke hvad min krop kan præstere. Yderligere er det den måde, hvorpå jeg kan kontrollere en stresset hverdag og samtidig sikre mig en god nattesøvn.

Det spændende ved dette fag er derfor, at arbejde med fysisk aktivitet på en mere videnskabelig måde. Nemlig hvordan fysisk aktivitet påvirker bl.a. kropssammensætning, vægt, BMI, insulinfølsomhed/insulinresistens, blodlipider og blodtryk. Og hvordan opnår man de bedste resultater? Er det styrketræning? Aerob træning (udholdenhedstræning)? Eller en kombination? Herunder hvor mange gange ugentligt er optimalt, ved hvilken varighed og ved hvilken intensitet? Jeg kan kun sige, at det virkelig er komplekst og frustrerende at arbejde med, men også virkelig givende på samme tid.

På torsdag går jeg igang med at skrive eksamensopgave i faget, og når opgaven er afleveret den 28. januar, så er der altså KUN specialet tilbage. Det føles vildt og meget skræmmende på samme tid, for der er ingen tvivl om, at jeg virkelig elsker at være studerende. Meeen jeg har lige de næste måneder til at vænne mig til tanken, da specialet først skal afleveres den 30. september – mere om specialet i et andet indlæg. 

 

Ingredienser til 1 portion

 • 1/2 banan
 • 2 dl skyr
 • 2 spsk hytteost
 • 1 spsk rå kakaopulver
 • 1 spsk kokosmel
 • Lidt flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

Mos bananen med en gaffel og kom skyr, hytteost, kakaopulver og kokosmel i. Bland det hele godt sammen og smag til med lidt flydende sødemiddel. 

Blandt lidt kokosmel og kakaopulver og brug det som topping.

2015-01-12 14.08.27-1

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

8 kommentarer: til “Choko-banan-snack

 1. Jette Christensen

  Jeg kan ikke se ingrediens listen, er det bare mig? Lyder ellers meget lækkert og helt sikkert noget som jeg skal prøve:-)

  • Hej Jette.
   Jeg har lige flyttet billedet, nogle gange kan det påvirke mobil-versionen af opskrifterne. Jeg håber, at du kan se ingredienserne nu.
   Kh. AD

 2. Hold da op den ser lækker ud! :D

 3. Nanna

  Skal man bruge hytteost?

  • Nej det behøves man ikke Nanna :) Det kan sagtens udelades…
   God weekend til dig,
   kh. AD

 4. Dina Jasper

  Er der forskel på “rå kakaopulver” og den alm.?

  • Hej Dina,
   ja det er der. I det almindelige kakaopulver er der tilsat sukker, det er der ikke i rå kakaopulver :)
   Kh. AD

 5. […] Choko-banan-snack […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>