Club La Santa – Et sportsmekka for træningsentusiaster

0 Flares 0 Flares ×

2014-04-09 23.29.48I’m back!

Jeg er endelig tilbage på Club La Santa! Jeg har siden mit sidste besøg i august sidste år glædet mig til at vende tilbage (Læs min anmeldelse af sidste tur her). Denne gang er jeg afsted med to rigtig gode venner, Trine og René! Vi havde op til afgang fredag morgen (eller faktisk kl. 2 om natten) alle hver især været super pressede med eksamener, praktikforløb og bachelor-skrivning. Ferien var altså derfor tilttrængt for os alle tre. På trods af næsten ingen søvn var vi dog høje på “ferie-stemning”, da vi landede kl. 9 lokal tid på Lanzarote.
Formålet..

Efter lidt udpakning OG skift til shorts var vi klar til at indtage Club La Santa. Formålet med denne tur er selvfølgelig at slappe af, lade op og samle kræfter til næste blok på studiet.

Men mit helt store træningsmål er dog at lære at crawle!

Hvorfor? Fordi min absolut største drøm inden for træning er at gennemføre en ironman, gerne inden for en tidshorisont på 2 år – Og det kræver altså, at man lærer at crawle, da en ironman foruden et marathonløb og 180 km cykling består af 3,8 km svømning. Da jeg på ingen måder har svømmet siden jeg afsluttede svømning i folkeskolen tænker jeg, at det er godt at begynde med denne disciplin allerede nu. Vores første træningspas blev således en tur i de to splinternye olympiske bassiner iført badedragt og svømmebriller. Trine er snart uddannet svømmelærer og René er en god svømmer, så de har haft mig under vingerne i de to første dage af ferien. Mit svømmeudgangspunkt var en virkelig dårlig brystsvømning med hovedet over vandet.

“Man skal kravle før man kan gå”, så jeg har i disse dage fokuseret på at vejrtrækningen i min brystsvømning. Jeg skulle lære at puste luft ud af næsen under hvert svømmetag – Det lyder enkelt, men det er faktisk sværere end man lige tror, når man ikke har svømmet i over 10 år. Men med tørsvømning, mange pædagogiske forklaringer og øvelser, formåede jeg efter anden dags træning at tage en hel bane (50 meter) med kun én pause! Jeg er virkelig helt oppe at køre over det, og jeg glæder mig til at se, hvad Trine og René finder på til de kommende dages træninger! Vi har nemlig aftalt, at vi svømme hver dag på ferien. Opdatering på mit crawl-projekt følger… 

Tørsvømnings-instruktion

Tørsvømnings-instruktion

DCIM101GOPRO

Sjov under vand

 

 

 

 

 

DCIM101GOPRO

René afprøver Suunto Ambit 2S under vand

DCIM101GOPRO

Trine og jeg

 

 

 

 

 
2014-04-11 17.06.42Styrketræning og fitness

Vi var bevidste om, at vi nok skulle skåne vores kroppe en smule på førstedagen, da vi jo ikke havde sovet særlig meget, og gerne ville være klar til lørdag og resten af ferien. Derfor sluttede vi første dag af med en tur i fitnesscentret, hvor vi varmede op med lidt cardio og derefter var det min tur til at lære fra mig. Trine blev ført igennem mit styrketræningsprogram med kæmpe succes. Vi skal i hvert fald træne videre i løbet af ugen.

Club La Santa udvider

Club La Santa har siden jeg var her sidst udvidet med næsten 100 lejligheder, to olympiske svømmebassiner, lækre golffaciliteter, nyt udendørs område til holdtræning og meget mere. Yderligere er der åbnet en ny restaurant, som blandt andet laver tapas – den skulle selvfølgelig prøves! Efter en god middag var der blot film og afslapning på programmet.


2014-04-12 15.55.18Solen skinner… eller i hvert fald nogle gange!

Der har været en smule overskyet siden vi kom, hvilket SLET ikke er en del af vores ferieplanlægning, så når solens stråler kom det mindste igennem, lå Trine og jeg og slikkede sol og læste bøger ved poolen. René tog i stedet på herretur med nogle andre fyre og udforskede de nye golffaciliteter. René lever efter filosofien: “Man skal ikke gå ned på udstyr” og har han købt et GOPRO kamera, som både kan tage billeder og film under og over vand! Det har vi allerede nu testet flere gange, og gør virkelig træningen endnu sjovere. Se hans minifilm fra golfturen her:2014-04-13 07.36.54Test af nyt multisportsur

Jeg havde en nærmest traumatiserende windsurfing-oplevelse på sidste års tur, hvor jeg kom aaaaalt for langt væk fra lagunen :) Derfor tog Trine og René alene ned og fik windsurf-instruktion. Jeg hoppede i stedet i løbetøjet med det formål at få nogle kilometer i benene ift. træningen til Copenhagen Marathon den 18.maj 2014. Lige før afrejse modtog jeg et multisportsur fra www.pulsure.dk, et Suunto Ambit2S. Det skulle være perfekt til triathlon, da det har specialfunktioner til henholdsvis svømning, cykling og løb. Så snart at jeg har testet uret tilstrækkeligt, vil der komme en omfattende anmeldelse på bloggen!

Jeg valgte at løbe på atletik-stadionet, hvor der er en helt særlig stemning. Der var fyldt af gæster, der spillede tennis, dyrkede atletik, spillede fodbold, masser af løbere og blot folk, der kiggede på – Det gav lige et ekstra skud energi til dagens løbetur. Jeg løb 15 km med et pace på 4.40, hvilket er rekord for mig på denne distance. Jeg ved ikke, om det var Club La Santas stemning eller det nye ur, der havde en magisk indvirkning på min krop – jeg er kæmpe fan af begge dele! Det var første dag for test af Suunto-uret og jeg er virkelig begejstret. Det er SÅ fedt at få så mange informationer under løbeturen. René havde også fornøjelsen af at lege med urets mange svømme-funktioner under svømme-træningspasset, og vi tester videre imorgen!

 DCIM101GOPRO

Efter en god gang hjemmelavet aftensmad redigerede René billeder og video, Trine rettede bachelor og jeg bloggede, imens vi nød kolde San Miquels…

Ha’ en skøn påskeferie hjemme i Danmark,

Trine, René og Anne-Ditte

Ps. vi er lige stået op til denne fantastiske solopgang, og nu står den på løb, HIIT, svømning, udspring og bodybike! Det bliver en god dag!

2014-04-13 07.36.30

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

En kommentar til: “Club La Santa – Et sportsmekka for træningsentusiaster

  1. […] har gennem hele ferien filmet os med sit GOPRO kamera. I kan se de øvrige klip i første og andet indlæg om Club La Santa. Han har nu klippet det hele sammen til en rigtig fed film! Se […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>