Fiber/protein pizza

0 Flares 0 Flares ×

Okay! Jeg har fået min allebedste hjemmelavede pizza til dato! Som med de fleste af mine andre opskrifter her på bloggen, så er den super hurtig lavet af nogle få ingredienser! Det skal nemlig være nemt, hurtigt og sundt!

Så er det jo bare et kæmpe plus, at den indeholder hele 55 gram protein, 12 gram kostfibre og blot 325 kalorier. Det er altså en win-win-win…

Bunden består af 2 ingredienser: æggehvide og HUSK fibre. Det er en opskrift, jeg har fundet via instagram, som jeg ofte bruger til at søge inspiration til sunde opskrifter.. Denne pizzabund-opskrift er fundet på @stephanierasmussen’s instagram… Hvis du har lyst til at følge Sundhedsbanditten på instagram, så følg @adtermannsen

Ingredienser til 1 pizza 

Bunden

  • Æggehvider fra 2 æg (ca. 80-100 gram)
  • 2 spsk HUSK fibre

Topping

2014-03-06 06.30.00

Pizza in the making

  • 1 lille dåse tomatpure
  • 8 skiver aubergine
  • 1 kyllingebryst
  • Et par skiver rødløg
  • 100 gram hytteost (jeg brugte Cheasys variant)
  • 100 gram cherrytomater
  • Oregano
  • Græskarkerner

 

Fremgangsmåde

2014-03-05 21.19.29Rør æggehvide og HUSK fibre sammen og kom blandingen i en slip-let-bageform. Bag den i ovnen ved 150 grader i cirka 10-15 minutter. Den skal være fast og lidt brun i overfladen.

Tørsteg aubergineskiverne på panden til de har fået farve. Skær kyllingen i tynde skiver og steg dem med salt og peber (evt. lidt chili).

Når bunden er færdig, flyt den over på et stykke bagepapir. Kom herefter tomatpure, aubergine, kyllinge-strimler, rødløg og hytteost på. Kom pizzaen i ovnen igen ved 225 grader (alm ovn) i cirka 10-15 minutter eller indtil hytteosten er fin brun og sprød.

Top den færdige pizza med oregano og friske cherrytomater. Jeg kom også lidt hakkede græskarkerner på toppen. Det kunne også være solsikkekerner osv.

 

Tip

Varier denne opskrift med de grøntsager du har hjemme! ALT kan bruges. Du kan også bruge serranoskinke, hakket oksekød, laks osv som “kød-delen”. Jeg er kæmpe fan af denne pizza, så følg med på instagram for nye variationer…

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

5 kommentarer: til “Fiber/protein pizza

  1. Ida

    Hej Anne-Ditte.
    Hvor stor er din form? :)

    • Hej Ida.
      Den er en hjerteform, så det er lidt svært at vurdere.
      Men jeg tænker, at det svarer cirka til 15×15 cm..
      Kærlig hilsen,
      Anne-Ditte

  2. […]  Find opskriften her  […]

  3. Sofie

    Hej Anne-Ditte :)
    jeg vil bare høre hvilken HUSK du bruger? Den grønne eller gule? :)

    Mvh Sofie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>