Fyldte peberfrugter

0 Flares 0 Flares ×

Lige for tiden er det lidt sparsomt med nye indlæg på bloggen, men det er jo sommerferie, og jeg tillader mig selv at slappe fuldstændig af og lade batterierne op efter et meget hårdt første år på kandidaten. Jeg blogger derfor sådan lidt uregelmæssigt, og jeg håber, at det er okay med jer. Jeg tænker (og håber), at I selv også er gået en smule i ferie-mode…

Netop nu befinder jeg mig på den dejligste græske ø, Thassos. De seneste fem år har jeg brugt et par uger af min sommerferie på denne ø, hvor jeg arbejder for et dansk rejsebureau, Ruby Rejser.

Dette rejsebureau har blandt andet udviklet et fællesrejsekoncept, der går ud på, at der er fællesspisning to gange om dagen: buffet-morgenmad og tre retters menu om aftenen. Alle gæster er i løbet af ugen på madhold (1 morgenmad og 1 aftensmad). Resten af ugen kan gæsterne sætte sig til bords og nyde den mad de øvrige gæster/madhold har lavet. Det kan lyde en anelse “hippie-agtigt”, når man hører om det første gang, men det er virkelig et super nice koncept! Jeg har arbejdet for Ruby Rejser siden 2007, og har været på flere destinationer, både sommer og vinter.

Jeg har dog fået en “hang” til det græske og jeg er igen-igen (og endnu mere igen) den ansvarlige mad-koordinator der sørger for, at der er styr på opskrifter, madplaner, madhold, råvarer osv. på Hotel Aloe i Skala Potamias i tre uger. Vi laver selvfølgelig kun græske retter, så det vil komme til at præge de kommende uger indlæg. Men glæd jer! Det græske køkken byder på mange lækre opskrifter, og de passer godt ind i Sundhedsbandittens ånd.

I onsdags lavede gæsterne fyldte peberfrugter, og de blev så super lækre, at jeg gerne vil dele opskriften med jer her på bloggen. Til retten lavede madholdet stegte, krydrede ris og en grillet aubergine-salat (min favorit-salat hernede – opskriften kommer på bloggen en af de kommende dage). Hver aften starter gæsterne ud med brød, oliven og hjemmelavet tzatziki!

 

Ingredienser til 4 personer

  • 4 peberfrugter
  • 400 gram hakket oksekød
  • 200 gram tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • 4 spsk tomatpure
  • 100 gram revet ost
  • Salt og peber
  • Oregano
  • Evt. lidt chili
  • Olie til stegning

 

Fremgangsmåde

Skær toppen af peberfrugterne og rengør dem. Drys dem med lidt salt indvendigt.

Snit løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie i cirka 5 minutter. Kom oksekødet i, og forsæt stegningen indtil kødet er gennemstegt.

Imens snittes tomaterne i mindre stykker, og persillen hakkes fint. Fjern gryden fra varmen og kom hakkede tomater, hakket persille samt tomatpure i. Smag til med salt, peber, oregano og evt. chili og kom blandingen ned i peberfrugterne.

Peberfrugterne stilles på højkant i et ildfast fad, gerne tæt, så de ikke vælter. Top peberfrugterne med revet ost.

Bages ved 200 grader i 25-30 minutter eller til osten har fået en fin gylden farve. 

2014-07-05 18.31.51

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>