Gazpacho – kold tomatsuppe

0 Flares 0 Flares ×

Her er endnu en af mine favorit-sommersupper, Gazpacho. Det er en kold tomatsuppe, som stammer fra Andalusien i det sydlige Spanien. Der er super meget smag i denne suppe, og så kræver den virkelig ikke nogen former for “advanced kitchen skills” – Faktisk blot en blender!

Ofte gør varmen os mindre sultne, og vi har lyst til at spise “lettere” retter til aftensmad. Sommeren byder også på ekstra hygge, da man kan tilbringe tid i parker og haver med familie, venner og studiekammerater.. Danskere hygger altid med mad, og om sommeren er det ofte forbundet med masser af lækkert frugt og måske en is eller to om eftermiddagen. Derfor er denne opskrift en god måde at få et let aftensmadsmåltid, som kan laves på cirka et kvarter.

 

Ingredienser til 1 person (som hovedret)

Suppen:

  • 250 2014-05-09 00.11.34gram tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ agurk
  • Saften fra ½ lime
  • 1 fed hvidløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 spsk olivenolie
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber
  • 1 tsk tomatpure (kan udelades, hvis der er meget smag i tomaterne)

Topping:

  • 1 pakke serranoskinke
  • Frisk basilikum

 

Fremgangsmåde
Suppen: Skær alle grøntsagerne ud i grove stykker og kom alle ingredienser i en blender. Blend indtil suppen er ensartet i konsistens. Smag til med salt, peber og krydderier. Sæt suppen på køl et par timer
Topping: Læg serranoskinken på en bageplade med bagepapir og rist det i ovnen 10-15 minutter ved 200 grader eller til det er sprødt.
Server suppen med ristet serranoskinke og frisk basilikum. 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

En kommentar til: “Gazpacho – kold tomatsuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>