Græsk trifli

0 Flares 0 Flares ×

2014-07-23 07.07.24Så er jeg tilbage på dansk jord efter en måned i Grækenland! Og for første gang kommer jeg hjem til det flotteste danske sommervejr (de forrige fem år har det regnet!). Vaskemaskinen kører for fulde drøn, og NU er det blog-tid. Sundhedsbanditten har stået en anelse (eller meget) stille de seneste par uger, men jeg havde inden jeg tog afsted lovet mig selv, at jeg ville gøre lige præcis, hvad jeg havde lyst til. Efter eksamensræset i juni havde jeg blot brug for at ligge på stranden med gode frilæsningsbøger, nyde solen, mountainbike, vandre, spise god græsk mad og nyde det gode selskab (med-guider, gæster og veninder, der kom på besøg). Det betød, at jeg ikke sad foran min computer, og at bloggen ikke blev opdateret som normalt. Meeeen fortvivl ikke, i en hel måned har mine gæster og jeg kokkereret græsk mad til den store guldmedalje, og min kære iphone har sørget for billeder. Opskrifterne vil komme løbende her på bloggen.

Det græske køkken er på ingen måder specielt avanceret eller æstetisk sammenlignet med andre køkkener, men råvarerne er helt fantastiske, hvilket gør det græske køkken til et af mine favoritter. Jeg kommer virkelig til at savne solmodne tomater, agurker, løg, aubergine, vandmelon, nektariner, abrikoser osv. I vil se, at det netop er disse råvarer, der går igen og igen i de græske opskrifter

Det græske køkken bruger masser af grøntsager og frugter, hvilket passer perfekt til Sundhedsbanditten! Jeg har dog lige skruet en anelse ned for mængden af oliven-olie i opskrifterne. Oliven-olie er fantastisk, og olien fra Thassos er på top 5 over de bedste i verden. MEN man kommer ikke udenom, at olie er meget energiholdigt, og det kan være en god ide, at spare lidt på de gode sager. 

I år tilføjede jeg denne græske trifli til vores menu på hotellet. Den blev serveret som dessert, men den kan sagtens fungere som morgenmad også. Gæsterne var vilde med den til både dessert og morgenmad. 

 

Ingredienser

1 stor portion crunch (rester kan bruges som morgenmads-topping). 

  • 100 gram mandler (eller andre nødder)
  • 100 gram kokosmel
  • 3-4 tsk stødt kanel
  • 10 dl havregryn (jeg foretrækker grovvalsede)
  • Honning efter smag.

Øvrige ingredienser per person:

  • 2 nektariner
  • 3 spsk skyr
  • Citronskal/saft fra en citron
  • Vaniljepulver
  • Flydende sødemiddel

 

Fremgangsmåde

Crunch: Hak mandlerne groft og kom dem på en varm pande sammen med kokosmel. Tørsteg indtil mandler og kokosmel har fået en fin gylden farve. Tilsæt kanel og havregryn og steg videre. Kom honning i efter cirka fem minutter. Kom det i lidt ad gangen, så du undgår at din crunch bliver alt for sød. Når honningen er godt fordelt på panden, og din crunch har den ønskede søde smag kommes den i en skål og stilles på køl indtil du skal samle din trifli. 

Vaniljeskyr: Rør skyr med vaniljepulver, sødemiddel og citronskal/friskrevet citronsaft. 

Den ene nektarin skæres ud i små tern, og den anden laves til en pure med en stavblender eller foodprocessor. 

Samling af trifli: Tag et lavt, bredt glas og fyld nektarinternene i bunden. Kom herefter den afkølede crunch og vaniljeskyr i. Slut med nektarinpureen og evt. lidt ekstra crunch eller fx et kirsebær.

2014-07-23 07.08.32

Tip

Denne trifli kan også nemt laves med andre frugter og bær, fx jordbær, pære, æble, blåbær.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>