Grillet laks med salat

0 Flares 0 Flares ×

Igår fyldte min søde bedstemor 81 år, og mine forældre og jeg sørgede for fødselsdagsmiddagen til gæsterne, så hun bare kunne slappe af og nyde dagen.

På grund af den danske hedebølge besluttede vi os for, at det gerne måtte være lidt “let”, og derfor faldt valget på laks. I min familie forbinder vi ofte laks med flødestuvet spinat og dampede gulerødder og porrer. Jeg synes dog, at det er smule vinter-agtigt, og jeg lavede derfor en frisk sommer-version med disse ingredienser. Dertil serverede vi nye kartofler og en urtecreme.

Det hele smagte fantastisk, og bedstemor var meget glad og tilfreds. Derfor får I nu også muligheden for at lave denne super lette, sunde og smagfulde fiske-menu… og endda med en weber-opskrift – den første af slagsen! Ingredienser er til 6 personer, men kan selvfølgelig nemt justeres ned i mængder.

 

Ingredienser til 6 personer

Laks:

  • 1200 gram fersk laksefilet
  • Citronpeber
  • 1 bundt persille
  • 1 lime

2014-07-26 18.01.02Urtecreme:

  • 5 dl cremefraiche eller fromagefrais
  • 1/2 bundt basilikum
  • 3-4 kviste mynte
  • Salt og peber
  • Evt. friskpresset hvidløg

Salat:

  • 2 store porrer
  • 1 bundt friske gulerødder
  • 150 gram sukkerærter
  • 1 mango
  • 200 gram frisk spinat
  • 2 spsk nigellafrø
  • 2-3 spsk balsamikoeddike
  • 1-2 spsk sukker
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

2014-07-26 18.40.40-2Laks: Placer laksefiletterne i en foliebakke (eller evt. på to lag sølvpapir), der forinden er smurt med olie. Drys med citronpeber, friskhakket persille og et par skiver lime. Når kullene er klar bages laksen ved indirrekte varme i 30 minutter. Server laksen umiddelbart efter at den er færdig, og pas på med at give den for meget (så bliver den tør).

Urtecreme: Hak basilikum og mynte fint og bland det med mejeriproduktet. Smag til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering.

Salat: Snit porrer og gulerødder fint og del slikærterne i 4 og kom det hele i en stor skål. Hæld kogende vand over, og lad det stå i cirka 20 minutter. Si herefter grøntsagerne og kom dem på køl. Snit imens mangoen i små tern og skyl spinatbladende. Når grøntsagerne er afkølede blandes mango, spinat og nigellafrø i. Kom til sidst balsamikoeddike, sukker, salt og peber i. Sørg for at røre godt rundt og juster smagen med eddike, sukker, salt og peber.

Bon appetite fra Anne-Ditte

2014-07-26 17.41.47-1

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

2 kommentarer: til “Grillet laks med salat

  1. […] Til min bedstemors 81 års fødselsdag forrige år lavede mine forældre og jeg grillet laks på weberen og en rigtig sommersalat med blandt andet mango, gulerødder, ærter og spinat. Du kan finde opskriften på begge dele lige her. […]

  2. […] tro, så griller min far kød på weberen, og jeg sørger for tilbehør (sidste års menu finder du her). Jeg laver altid salat, og på det seneste har jeg virkelig fået en hang til, at komme frugter i […]

Skriv et svar til Inspiration til grill-tilbehør - Sundhedsbanditten Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>