Gulerodsdessert

0 Flares 0 Flares ×

… desserten, der med garanti vil overraske enhver gæst! 

For hvem forbinder gulerødder med en dessert? Nok ikke særlig mange, men denne dessert er overraskende god. Den er lidt a la frugtsalat med råcreme goes healthy!

Flødeskum er noget særligt og passer godt til desserter, men fløde indeholder rigtig mange kalorier per 100 gram i forhold til andre mejeriprodukter. Jeg lavede et forsøg, hvor jeg sammenlignede den almindelige råcreme med denne lette “flødeskum” og man sparer minimum 250 kalorier per portion i denne dessert! Så du kan måske bruge dette flødeskums-alternative i andre desserter også.


Ingredienser til 4 personer

2013-10-18 21.21.33

  • 100 gram daim
  • 100 gram makroner
  • 3 æggehvider
  • 6 spsk fromagefrais, skyr eller andet magert mejeriprodukt
  • Vaniljepulver eller vaniljesukker
  • Flydende sødemiddel
  • 600 gram revne gulerødder

 

 

Fremgangsmåde

Hak daim i mindre stykker og knus makronerne. Bland daim og makroner sammen og fordel det i portionsanretninger eller i et større fad. 

2013-10-19 13.56.06Pisk æggehviderne stive og rør forsigtigt fromagefrais i. Smag til med vaniljesukker og flydende sødemiddel. Hvis der ønskes en mindre skummet konsistens, kan der tilføjes mere fromagefrais.

Skræl gulerødderne og riv dem groft.

Anret desserten med daim/makroner i bunden, derefter vaniljeskum og slut af med gulerødderne. Når man anretter desserten på fad eller i flade skåle er det en “overraskelse”, hvad der gemmer sig under gulerødderne. Men desserten er også super flot i et højt glas, hvor den tre-delte effekt kommer frem.

Sæt desserten i køleskabet i 2 timer inden servering.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>