Hjemmelavede proteinbarer

0 Flares 0 Flares ×

Træning nedbryder kroppen, og det er derfor vigtigt, at få proteiner umiddelbart efter endt træning til at genopbygning af beskadiget væv (1). Medbring en proteinbar på farten, så er du sikker på, at du altid får proteiner efter træning, så du bliver stærkere til næste træningspas.

Team Danmark anbefaler, at du efter fysisk aktivitet indtager 0,25 gram protein per kilo kropsvægt, samt 0,5-1 gram kulhydrat for at fylde kulhydratdepoterne op (2)

 

Ingredienser til 10 proteinbarer

  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 spsk. honning
  • 100 gram dadler
  • 50 gram kokosmel
  • 150 gram havregryn
  • 100 gram mandler
  • 2 æggehvider
  • 3 spsk. proteinpulver (fx vanilje eller chokolade) (kan udelades!).
  • 50 gram mørk chokolade (70 %)
  • Smeltet mørk chokolade til pyntning.

 

Fremgangsmåde

Kom udstenede dadler, vand, peanutbutter og honning i en skål og blend det til en ensartet masse med en stavblender.

Hak mandler og chokolade.

Tilsæt de øvrige ingredienser til daddelmassen og bland det hele godt sammen.

Rul massen ud mellem to stykke bagepapir (cirka 1,5 cm i højden) og bag den ved 175 grader i 15 minutter eller til den har fået en gylden farve.

Skær umiddelbart efter bagning massen ud i 10 barer og lad dem køle af.

Pynt barerne med smeltet chokolade

Opbevar proteinbarerne i lufttæt emballage.

 

Energiindhold per proteinbar

Energi: 253 kcal (1059 kJ)  

Kulhydrat: 29,0 gram

Protein: 10,0 gram     

Fedt: 11,6 gram

 

Tip

Opskriften kan også bruges til at lave tynde, sprøde cookies!

 

Kilder

(1) Burke & Deakin (2010). Clinical Sports Nutrition (4th edt). Australia: McGraw-Hill

(2) www.teamdanmark.dk

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

5 kommentarer: til “Hjemmelavede proteinbarer

  1. Carina

    er det lige meget om det er friske dadler eller tørre :)

    • Hej Carina.
      De saftlige man kan købe i grøntsagsafdelingerne er de bedste, da de indeholder mest væske.. Men de andre kan også bruges – Dog kan det være nødvendigt at komme lidt ekstra vand i dejen eller alternativt, lade dem ligge lidt i kogende vand.
      Kh. Anne-Ditte

  2. Carina

    Okay tak. de ser virkelig rigtig gode ud. jeg vil prøve at lave dem her i weekenden :)

  3. B

    egner de sig til frysning?

    • Hej,
      jeg har ikke testet frysning på denne proteinbar – den anden proteinbar-opskrift på bloggen kan.
      Vh. AD

Skriv et svar til Carina Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>