Hjemmelavet agurkesalat

0 Flares 0 Flares ×

foto-3Selvom solen ikke skinner meget i disse dage, så må det danske forårsvejr gerne snart vise sig fra den bedste side! Det betyder nemlig, at vi finder grillen frem og laver lækre forårs- og sommermad.

Lige så meget som jeg elsker de “tunge” og fyldige vinterretter, lige så meget glæder jeg mig til, at udvikle lækre, lette sommerretter til bloggen i de kommende måneder. Jeg kan allerede love jer, at der kommer ernæringsforbedrede opskrifter på fx kartoffelsalat, æggesalat, koldskål (og kammerjunkere!), is, pølsehorn og bananbrød – Glæd jer! Som førnævnt; hvis I har ønsker til specifikke opskrifter, så skriv endelig til ad@sundhedsbanditten.dk, og jeg vil komme med mit bud hurtigst muligt!

Hvis du finder din grill frem (og det kan man sagtens selvom solen ikke skinner), så lav denne skønne agurkesalat, som passer til de fleste retter og bidrager med den sure smag. Vil du gerne læse mere om, hvordan man sammensætter den perfekte ret, så læs Katrines indlæg lige her..

Det er virkelig enkelt og kræver blot få ingredienser.. Man bliver afhængig af den slags hjemmelavede lækkerier – Vil du sylte dine egne rødbeder, så er opskriften her..

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 dl vand
  • 2 dl eddike
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk sukker

Fremgangsmåde

foto 1-5Kog vand eddike, salt og sukker sammen i en gryde. Lad den køle af i 15 minutter. 

Skær imens agurken i tynde skiver og kom dem i en glas. Når lagen er kølet af hældes den over agurkerne. Sæt glasset i køleskabet. Når den er kølet af er den klar til servering!

Hvis du forventer, at agurkesalaten skal kunne holde sig en længere periode er det en god ide, at skolde og evt. atamon-behandle opbevaringsglasset forinden. 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>