Hjemmesyltede rødbeder

0 Flares 0 Flares ×

Supermarkedernes grøntafdelinger er netop nu fyldt med lækre rødbeder til en lav kilopris. Rødbeder er lækre at anvende i både fars, salater og supper. Men de er også rigtig gode at sylte – det er virkelig nemt og det smager fantastisk. Syltede rødbeder er gode til rugbrødsmaden, men bestemt også til de tunge danske vinterretter, hvor de bidrager med syre og friskhed…


Ingredienser til 1 stor2013-09-28 03.36.17t glas rødbeder

  • 1 kg rødbeder
  • 0,75 liter eddike
  • 450 gram sukker
  • 1 tsk flydende atamon



Fremgangsmåde

Skyl rødbederne og kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Lad dem koge i 1-1 ½ time afhængig af størrelse. Prik i dem for at tjekke, om de er gennemkogte.

Når rødbederne er møre hældes det kogende vand fra og gryden stilles under den kolde vandhane indtil rødbederne er kolde. Flå rødbederne og skær dem i skiver. Kom dem i et glas (gerne overhældt med kogt vand forinden). Giv eddike og sukker et opkog, så sukkeret opløses. Tilsæt til sidst flydende atamon og hæld blandingen over rødbederne. Stil de syltede rødbeder på køl.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

En kommentar til: “Hjemmesyltede rødbeder

  1. […] Det er virkelig enkelt og kræver blot få ingredienser.. Man bliver afhængig af den slags hjemmelavede lækkerier – Vil du sylte dine egne rødbeder, så er opskriften her.. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>