Inspiration til grill-tilbehør

0 Flares 0 Flares ×

NU er sommeren her! Til trods for en lidt sløv start, så burde vejrguderne nu være med os. Jeg har netop tilbragt et par dage i Sønderjylland, hvor min far har grillet lækkerier på weberen, og min mor og jeg har lavet tilbehør i køkkenet. Derfor blev jeg inspireret til at samle mine bedste tips til tilbehør i dette indlæg.

 

Inspiration til salater

2015-06-24 19.10.17Til min bedstemors 81 års fødselsdag forrige år lavede mine forældre og jeg grillet laks på weberen og en rigtig sommersalat med blandt andet mango, gulerødder, ærter og spinat. Du kan finde opskriften på begge dele lige her.

Er du til en salat med lidt mere “gods” i, så har jeg lavet en broccoli- og blomkålssalat med æble og græskarkerner, vendt i en hvid dressing. Opskriften finder du her.

Agurksalat hører sammen med grillmad, og fungerer både til grillpølser og til kylling. Det kan selvfølgelig købes, men det er faktisk super nemt at lave det selv.

Leder du efter et alternativ til den helt traditionelle kartoffelsalat, så kan du lave en lun kartoffelsalat med masser af grøntsager vendt i pesto.

Skal det være super nemt og gå hurtigt, så lav min sommerversion af coleslaw.

 

Grillet ost

2015-06-08 20.22.41-1Jeg har en forkærlighed for ost, og grillet ost er virkelig lækkert. Så da en kasse ost fra Taverna dumpede ind ad døren blev jeg virkelig glad! Et lille plaster på såret, da jeg efter mange sæsoners tro tjeneste, ikke skal arbejde i Grækenland i år (pga. specialeskrivning!!).

I min familie har vi gennem flere sæsoner haft grill-ost som fast tilbehør, når vi griller. Det kommer som en hel blok, og man skal blot skære det ud i skiver (vi plejer at skære dem i 1 cm tykkelse). Det er super nemt at grille, og skal have cirka 5 minutter på hver side.

Som noget nyt, kan man nu også få grill-ost i tern, som på forhånd er vendt i pesto. Jeg har haft pakkerne med til forskellige grill-arrangementer, og alle (inklusiv mig selv) har været super begejstrede for de små tern. De skal blot svitses på panden ved høj varme i 5-8 minutter. 

Som et sidste lille oste-tip, så kan du komme Tavernas marinerede oste-tern i en salat. På den måde, behøves du ikke tænke på dressing, da den allerede er i selve pakken. Jeg bruger dem også som en fast del af mit tapas-bord.

 

Forretter2014-05-09 00.11.34

Skal du have gæster, og mangler inspiration til en hurtigt og let forret, så kan du servere en kold suppe. På bloggen finder du både en kold tomatsuppe og kold ærtesuppe.

Du kan også servere sticks og dips, som folk kan nippe lidt af mens maden bliver klar. Jeg har lavet opskriften på ærtedip mange gange. Den fungerer både som dip til grøntsagsstænger, men også som erstatning for sauce til kød og nye kartofler.

 

Flutes

2015-05-17 12.54.26Hjemmebag er bare lige en tand bedre end købebrød. Så har du tid og lyst, så synes jeg helt sikkert, at du skal prøve kræfter med denne flutes opskrift. Har du mere lyst til boller eller madbrød, så kan opskriften nemt laves om til det.

Skal det gå endnu hurtigere, og har du en Irma inden for rækkevidde? Så skal du med sikkerhed prøve deres mel-blandinger, som gør det super nemt, at få friskbagt brød, kage, flutes og boller på bordet. Du kan se alle brødblandingerne her. Jeg er normalt mest til at lave mad fra bunden, men disse produkter, udviklet af Skærtoft Mølle, er virkelig geniale. Så lige i denne sammenhæng, smutter jeg gerne over, hvor gærdet er lavest. 

 

God sommer til jer alle, 

kh. Anne-Ditte 

 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>