Jordbær-protein-koldskål med sunde kammerjunkere

0 Flares 0 Flares ×

Koldskål er nok min livret – eller i hvert fald én af dem. Når solen skinner og man pludselig kan gå udenfor uden at fryse – SÅ er det altså koldskåls-tid! Jeg har lavet den opskrift på koldskål utallige gange og den er lige god hver gang!

Det er egentlig svært at kategorisere koldskål. Jeg spiser det oftest som aftensmad, men det kan jo snildt også være både morgenmad og frokost. Hvis koldskålen anrettes i et vinglas kunne opskriften også bruges som en frisk sommerdessert. Med andre ord; brug opskriften, når du har lyst til en sød, let ret!

Koldskål er super enkel at lave, da retten kun indeholder få ingredienser! Yderligere så kan topping varieres i det uendelige, så jeg er faktisk endnu ikke blevet træt af koldskål!

Jeg indrømmer gerne, at jeg ELSKER de traditionelle kammerjunkere, men de er altså bare lige så usunde som kager mht til kalorier, fedt og sukker. Jeg har derfor eksperimenteret med nedenstående opskrift. Jeg kan lige så godt indrømme, at de ikke smager lige så syndigt lækkert som kammerjunkere. Men når man som mig ofte laver koldskål, så er det nok meget fint med et sundere alternativ. Skriv endelig, hvis du har andre gode alternativer til kammerjunkere.


Ingredienser

1 portion kammerjunkere:

  • 1 æg
  • 1 spsk. skyr
  • 50 gram fuldkornshvedemel
  • 50 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Korn fra 1 vaniljestang eller 0,5 tsk. vaniljepulver eller 1 spsk. vaniljesukker
  • 40 gram sukrin (du kan også bruge stevia eller flydende sødemiddel til at søde med)

 

Koldskål til 1 person:

  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl. skyr
  • 75 gram frosne jordbær (evt. friske jordbær, når de er i sæson)
  • Korn fra 1 vaniljestang eller 0,5 tsk. vaniljepulver eller 1 spsk. vaniljesukker
  • Flydende sødemiddel efter smag.

 

Fremgangsmåde

Kamm2014-04-22 19.19.05erjunkere:

Rør alle ingredienser sammen til en fast masse. Tril små kugler og tryk dem flade på en plade med bagepapir. Mine var cirka 0,5 cm i højden inden bagning. Bag dem 8-10 minutter ved 200 grader. Men hold øje med dem! De skal dog have en god brun farve, før de tages ud af ovnen, ellers bliver de ikke sprøde. Lad dem køle helt af før servering.

Koldskål:

Blend jordbær med en stavblender. Hvis du bruger frosne jordbær er det en god idé, at de tages ud fra frost 20-30 minutter inden tilberedning.

Rør kærnemælk og skyr sammen med jordbær og smag til med vanilje og flydende sødemiddel. 

Server koldskålen med topping fra nedenstående liste og de sunde kammerjunkere! Go’ sommer!



Tips til topping

Mobær, gojibær, mandler, hasselnødder, ristet kokosmel/havregryn, blåbær, kiwi, mango, jordbær, banan, granatæble, æble, pære, hindbær, chiafrø, hørfrø, græskarkerner, solsikkefrø, sesamfrø…..

Det er faktisk bare din fantasi og lyst, der sætter grænserne for, hvad du kan komme i din koldskål..
2013-07-27 19.05.15

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

3 kommentarer: til “Jordbær-protein-koldskål med sunde kammerjunkere

  1. Betina C

    Vi har prøvet din koldskål opskrift, og det var en kæmpe succes. Ungerne er vilde med koldskål, men vi får det sjældent, da jeg ikke synes om at spise “småkager” til aftensmad eller hvornår vi nu spiser det. Nu kan vi spise med god samvittighed :) Vi droppede dine kammerjunker pga tidspres, men spiste koldskålen med kokosflager, jordbær, kirsebær og græskarkerner. Tak for en super opskrift.

    • Hej Betina,
      det lyder bare super!
      Jeg er glad for, at opskriften blev godkendt af hele familien :)
      Ha’ en god weekend,
      kh. Anne-Ditte

  2. […] Jordbærkoldskål […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>