Jeg elsker at bage, og især at ernæringsforbedre kalorieholdige opskrifter. Denne gang er det “gået ud over” kokosmakronerne, som traditionelt indeholder meget sukker og især smør. Denne version indeholder ikke smør, og kun lidt sukker. Vil du slippe helt for sukker, så kan du nemt bruge fx sukrin.
Ingredienser til 15-20 stk.
- 3 æg
- 200 gram kokosmel
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk most banan eller kokosmælk
- 100 gram rørsukker (eller sukker/flormelis/sukrin)
- 150 gram mørk chokolade
- Mandler til pynt
Fremgangsmåde
Rør æg, kokosmel, vaniljepulver, banan/kokosmælk og sukker sammen til en ensartet masse. Form dem i mindre toppe. Placer dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader (alm ovn) i 10-12 minutter.
Smelt chokoladen over vandbad og pynt kokosmakronernes bund med chokoladen og hakkede mandler. Lad chokoladen på kokosmakronerne størkne i køleskabet en halv time før servering.
Hej, jeg kan se det er et forholdsvist gammelt indlæg, men jeg forsøger alligevel at spørge mht sukrin, som du ofte anbefaler. Kan det måles af som med sukker? Jeg ved fx at stevia er flydende og der skal ofte kun få dråber af det i en ret. Jeg har netop fundet din blog, og synes den er rigtig fin. Tak for gode opskrifter, som for en gang skyld virker simple og enkle nok til at jeg også vil give mig i kast med nogle af dem
Hej Ditte.

Tak for din kommentar… Jeg er glad for din søde kommentar til bloggen – Det er altid dejligt med nye følgere
Du kan erstatte sukrin og sukker med tilsvarende mængder – Så det er meget nemt
Kh. Anne-Ditte
Jeg har lige lavet de skønne Kokusmakroner og familien og jeg er glade for dem. Vi sprang chokolade og mandler over. De smager fint uden.
Tak for tippet.
Hilsen
Hans