Langtidshævede grovboller

0 Flares 0 Flares ×

Hvis du kan lide at bage, så prøv at bage disse langtidshævede rugboller. Det er super nemt at røre dejen sammen om aftenen, og så skal de blot smides i ovnen om morgenen. Derefter har man boller til sund morgenmad eller frokost i flere dage. 

Skærmbillede 2015-04-05 kl. 11.10.48
Ingredienser til 12 boller

  • 7,5 dl lunken vand
  • 15 gram gær
  • 350 gram rugmel (eller anden grov meltype)                                                       
  • 350 gram hvedemel                                                   
  • 3 dl havregryn                                     
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker

 

Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet. Hæld de resterende ingredienser i og rør det godt sammen. Dejen skal være klistret. Sæt dejen i køleskabet med et grydelåg over skålen og lad den stå natten over. Når bollerne skal bages, bruges en stor grydeske til at klaske ca. 12 boller på pladen. Husk at dejen skal være klistret. Bollerne bages ved 225 grader (alm ovn) i 15 – 18 minutter.

foto 1 

Tip
Fyld de saftige boller med masser af lækkerier. Kombiner gerne flere af forslagene nedenfor:

  • Hytteost
  • Avokado
  • Revet gulerod
  • Salat
  • Fintsnittet gulerod eller peberfrugt
  • Rester af kød fra aftensmaden snittet i fine strimler
  • Æg
  • Røget laks
  • Pesto

foto 2

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

2 kommentarer: til “Langtidshævede grovboller

  1. Ninna

    Jam man bruge grahamsmel i stedet for rugmel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>