Lasagne med ægge-plader

0 Flares 0 Flares ×

Denne lasagne er ikke helt som den traditionelle, den er nemlig uden de almindelige pastaplader. I stedet er pladerne lavet af æg og HUSK fibre. De fungerer dog på samme måde som de tradtionelle. Yderligere er der tilført grove grøntsager til opskriften, for at øge kostfiberindtaget. Både proteiner og kostfibre øger mæthedsfølelsen i maven.

 

Ingredienser til 1 fad

Plader:

  • 4 æg
  • 125 gram philadelphia light
  • 6 spsk. HUSK fibre

Kødsauce:

  • Olie til stegning
  • 2 løg
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 500 gram hakket oksekød
  • 3 gulerødder
  • ½ squash
  • 1 spsk oregano
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 dl vand
  • 50 gram frisk spinat (frost kan også bruges)
  • Salt og peber

Bechamelsauce:

  • 4 dl skummetmælk
  • 2 spsk maizena
  • Lidt muskatnød
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

2014-05-15 19.07.26Plader: Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen til en luftig masse. Kom de øvrige ingredienser i imens der piskes. Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir (se billede 1) og bag den i ovnen ved 150 grader i 15 minutter. Når den er kølet af skæres pladerne ud i den ønskede størrelse

Kødsauce: Hak løg, hvidløg og chili fint og svits det i en varm gryde med lidt olie. Tilsæt oksekød og lad det svitse med. Riv gulerødder og squash groft og kom det i gryden. Efter 5 minutter tilsættes oregano, tomatpure, hakket tomat, vand og spinat (vent evt. 5-10 minutter med at tilsætte spinaten, hvis den er frisk). Lad kødsaucen simre i 10-15 minutter og smag den til med salt og peber (se billede 2)

Bechamelsauce: Kom mælken i en gryde og tilsæt maizena under piskning. Kog blandingen op under piskning. Når saucen er ved at være tyk, tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber (se billede 3)

Læg lasagnen sammen med skiftevis lag af kødsauce, bechamelsauce og plader. Slut af med kødsauce og bechamelsauce (se billede 4). Giv lasagnen 20 minutter ved 200 grader (alm ovn). Server den med en frisk salat.

 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

2 kommentarer: til “Lasagne med ægge-plader

  1. MSkytte

    Hej Anne-Ditte
    Har prøvet på at lave din lækre lasagne flere gange, men pladerne fejler hver gang.
    Det bliver ikke til en masse man kan komme ud på en bageplade. Kun hvis jeg bruger en kagerulle og så bliver det alt for tykt… Som en kagebund.
    Jeg tænker derfor om det kan være rigtigt at det er 6 spsk husk? Eller hvad gør jeg galt?

    • Hej..
      Tak for din kommentar.. Hm det er lidt svært at afgøre, hvad der er gået galt. Opskriften er lavet med 6 spsk, men du kan måske prøve med 4 eller 5 spsk næste gang. Tilføj løbende og se hvordan massen reagerer. Du kan se på billedet i opskriften hvordan bunden gerne skulle være nem at fordele ud på bradepanden. Måske har det noget med piskningen at gøre. Det kan være at du pisker æggene for hårdt/for længe? Giv endelig en tilbagemelding, når det lykkes dig, så kan jeg opdatere med “gode råd” :)
      God aften,
      kh. Anne-Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>