Lynhurtigt alternativ til den brune sovs

0 Flares 0 Flares ×

Lav rødvinssirup som et hurtigere alternativ til den brune sovs.

Rødvinssirup er super nemt og passer fortrinligt til et stykke rosastegt andebryst – eller alt andet kød. Siruppen består kun af sukker, eddike og rødvin hvilket giver den en eddikesyrlig smag som er afbalanceret af sødmen fra sukkeret – og det er møg lækkert og kan give god sammenhæng i smagene i mange retter.

Herligheden frembringes på følgende måde

Ingredienser

  • 100 gram sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl rødvinseddike

Fremgangsmåde 

Bland ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Kog ved middelvarme i ca. 10-20 min. Hold øje med konsistensen ved at komme en dråbe af siruppen på en kold tallerken og vurder konsistensen når den er kølet af, en gang i mellem. Tag den af varmen, når den har opnået en passende konsistens.

Varm den op igen lige før servering.

Tip

Kom evt. en kvist rosmarin eller en smule appelsinskal med i gryden og lad det koge med for at give smagen ekstra aroma.

Hvis den koger for meget ind, bliver den tyk som karamel og en smule bitter og brændt i smagen. Det minder meget om det, som Claus Meyer kalder Gastrik. Skulle ”uheldet” være ude, så gem karamellen/gastrikken i køleskabet – det er nemlig glimrende til at sætte lidt spark i en tam sovs eller gryderet. Hvis gastrikken er blevet helt karameltyk er den nemmest at få ud af sin beholder med en våd ske.

Rødvinssiruppen i sig selv er også glimrende at tilsætte en sovs som trænger til lidt kærlighed..

Madglædelig jul til jer alle, 

Katrine

 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Katrine Primdal

Om: Katrine Primdal

Katrine er indehaver og øverste sensei-lærermester i KøkkenNinjaerne. Hun er uddannet professionsbachelor i Human Ernæring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>