Omelet med laks og grøntsager

0 Flares 0 Flares ×

I morges havde jeg lyst til at gøre lidt ekstra ud af min morgenmad, og det blev til denne omelet. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg har fået sådan én til morgenmad. Den er super nem og hurtig at lave, den er sund og så smager den rigtig dejligt.

Jeg fik som sagt denne omelet til morgenmad, men det kunne lige så vel have været til frokost, og jeg kunne også finde på at spise den til aftensmad evt. suppleret med lidt ekstra kød/fisk i æggemassen og ekstra salat som tilbehør.

Æggene indeholder meget protein, og øger dermed mætheden. Yderligere så har vi danskere svært ved at spise tilstrækkeligt med grøntsager og fisk. Anbefalingerne lyder på 600 gram frugt og grønt om dagen og 350 gram fisk om ugen, hvilket bevirker, at langt de fleste danskere faktisk skal gøre en indsats for at nå disse anbefalinger! Denne omelet gør det nemt at komme godt fra start.


Ingredienser til 1 stor omeletIMG_8818

  • 1 lille løg
  • 1/2 peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • 3 æg
  • 1 spsk skummetmælk
  • 3-4 kugler frossen, hel spinat
  • Salt og peber
  • 50 gram varmrøget laks (koldrøget laks kan også fint bruges)
  • Evt. lidt friskrevet parmasan eller anden ost
  • Evt. lidt chiliflager
  • Olie til stegning


Fremgangsmåde

Snit løg og peberfrugt fint. Skræl guleroden og riv den groft. Kom løg, peberfrugt og gulerod på en pande med lidt olie og lad det stege et par minutter. Pisk æg, mælk, spinat, salt og peber til en ensartet masse (hvis din laks er frossen, så kan du nemt tø den op i mikroovnen). “Smuldr” laksen i massen. For at tilføje smag kom jeg lidt friskrevet parmasan og chiliflager i. Kom de stegte grøntsager i æggemassen, rør rundt, og kom det hele på en middelvarm pande med lidt olie. Lad omeletten stege indtil den er fast i toppen. Det er vigtigt, at panden ikke er for varm, for da vil den blive sort i bunden før toppen har “sat sig”.

 

Tips

Du kan nemt bruge andre grøntsager, fx tomat, fintsnittet kål og rodfrugtetern. Du kan også skifte laksen ud med fx serranoskinke eller rester fra aftensmaden, fx stegt kylling. Og hvis jeg havde haft det hjemme, så havde jeg kommet friske krydderurter i æggemassen, fx purløg, dild, basilikum eller persille for at tilføje yderligere smag.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>