Quinoagrød med gulerodsmos

0 Flares 0 Flares ×

F2014-09-26 08.27.34orleden dag postede jeg en quinoagrød med et eksotist twist. Idag har grøden fået et nordisk strejf, da toppingen hovedsageligt består af danske gulerødder!

Gulerødder er billige i Danmark og kan fås hele året rundt! De behøves ikke kun at bruges som mellemmåltider eller i forbindelse med aften-måltidet.

Prøv at koge en gulerodsmos af dem! Du vil blive overrasket over, hvordan smag og konsistens ændrer sig! Gulerod bliver på denne måde blød og sød, hvilket er perfekt som topping til fx grød og skyr. På den måde kan man nemlig nemt undlade fx sukker og /eller sødemiddel i sit morgenmåltid, og i stedet få tilført vitaminer, mineraler og kostfibre.

Vil du gerne vide mere om de super sunde quinoafrø? Så tjek det tidligere blog-indlæg om quinoagrød her

 

2014-10-04 14.22.46Ingredienser til 1 portion

  • 1 dl hvid quinoa
  • 3-4 dl vand
  • Lidt salt
  • Gulerødder
  • Vaniljepulver
  • Hakkede mandler
  • Sesamfrø

 

Fremgangsmåde

2014-09-26 08.32.19-1Kog quinoa i vand i 18-20 minutter. Tilføj ekstra vand, hvis grøden er ved at brænde på. Smag evt. grøden til med lidt salt.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver af cirka 3 centimeters længde. Kom dem i en gryde med lidt vand. Kog gulerødderne under låg i cirka 20 minutter eller til de er møre. Det kan være en god ide, at røre lidt i gryden undervejs og evt. tilføre lidt ekstra vand. Blend herefter gulerødderne med en stavblender og smag mosen til med vaniljepulver. Opbevar mosen i køleskabet.

Kom den færdige grød i en skål og server den med gulerodsmos, hakkede mandler og sesamfrø.

 

Tip

Brug gulerodsmosen som en del af din kolde frokost, eller varm den op og brug som en sund variant af den traditionelle kartoffelmos (vaniljepulver kan evt. udelades).

2014-09-25 19.35.33-2

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>