Rå chokolade brownies

0 Flares 0 Flares ×

OVERSPRINGSHANDLINGER… Jeg tror, at jeg er en god kandidat til en verdensmester-titel! Hvordan kan vasketøj, at bære skrald ned i affaldscontaineren, aflevere pantflasker osv. være mere spændende end at skrive eksamensopgave?? Det virker på ingen måde rationelt, men det er man vel aldrig i en eksamensperiode? Jeg er i hvert fald lidt glad for, at andre studerende omkring mig i lige så høj grad oplever en forandring i præferencer.


2015-01-23 15.12.27Jeg er endda taget hjem til mine forældre, for at skrive min eksamensopgave denne gang. På den måde er mulighederne for overspringshandlinger en smule formindsket. Mine veninder bor ikke lige rundt om hjørnet og spørger, om jeg har lyst til at ses (Jeg er klar på lørdag, Joan!!), jeg kan ikke sådan lige smutte i fitness (skal køre 20 kilometer til Aabenraa), og jeg har ikke alle mine egne ting at rydde op i, flytte rundt på osv..

…. Og alligevel har jeg virkelig haft mange afbræk i min eksamensopgaveskrivning!!! Jeg har for eksempel netop lavet denne lækre, rå chokolade brownies, som I selvfølgelig får opskriften på med det samme! Den er virkelig enkel at lave (det tog maks 10 minutter), og smagen er fantastisk! Den skal ikke bages, hvilket bare gør det hele endnu nemmere og hurtigere. Er du vild med mine frugtkugler, daddelkugler og sommerkugler, som jeg tidligere har lagt på bloggen, så vil du med sikkerhed ELSKE denne brownies! 

Igen er erstatter dadlerne: hvedemel, sukker og smør! Disse tre ting er i princippet blot “tomme kalorier”, hvorimod dadlerne bidrager med både kostfibre, vitaminer og mineraler, og selvfølgelig den søde smag. 

 

Ingredienser til 1 kage

  • 100 gram valnødder eller andre nødder
  • 100 gram saltede peanuts
  • 300 gram dadler
  • 2 dl kokosmel
  • 5 spsk kakao
  • 100 gram blanede valnødder og peanuts til bund og top

 

Fremgangsmåde

Kom valnødder og peanuts i en foodprocessor og blend det fint. Kom dadler, kokosmel og kakao i, og lad blandingen køre indtil massen er ensartet.

Blend valnødder og peanuts groft. Kom halvdelen i bunden af form (cirka 15 cm i diameter) og fyld dernæst brownieblandingen oven på (brug fingrene til at trykke massen ned). Kom resten af toppingen ovenpå, og tryk også denne godt ned i dejen. 

Lad din chokolade brownies stå på køl et par timer inden servering. 

Velbekomme…

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

4 kommentarer: til “Rå chokolade brownies

  1. Jacob

    Lækkert!

  2. Dina Jasper

    Den er bare super god. Men er der noget fornuftigt, jeg kan tilføje for den ikke smuldre så let?

    • Hej Dina,
      Enten skal du tilføje lidt vand, og eller skal du komme lidt mindre nødder i, så dejen bliver mindre tør.
      Kh. AD

  3. […] af denne kage på bloggen, da det simpelthen smagte alt for lækkert. Jeg har før lavet en rå chokolade brownies, og jeg tænker at denne kage kunne være et lys modstykke til den. Indtil da, så må du prøve […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>