Rabarber crumble uden tilsat fedt, sukker og mel

0 Flares 0 Flares ×

Rabarber er begyndt at komme frem i butikkerne – og det skal udnyttes fra start til slut. Rabarber er virkelig lækre og smager fantastisk, især i desserter og bagværk.

Forrige weekend lavede jeg denne rabarbercrumble til min familie. Opskriften er super enkel, da den blot indeholder få ingredienser og den er virkelig nem at lave. Bananen erstatter smør og giver samtidig en sød smag. Havregryn, mandler og kokosmel giver struktur i stedet for hvedemel, og bidrager samtidig med kostfibre. Det giver en øget mæthed.

Du kan bruge sødemiddel, stevia eller sukrin, alt efter hvad du har. Smag blot på din crumble inden bagning, så du er sikker på, at den smager godt! Du kan også sagtens bruge rørsukker, honning eller brun farin til at give den søde smag. 

 

2014-05-08 15.00.47Ingredienser

  • 1 bundt rabarber 

Crumble:

  • 1 banan
  • 100 gram hakkede mandler
  • 100 gram havregryn
  • 50 gram kokosmel
  • Flydende sødemiddel, sukrin eller stevia, alt efter hvor sød du vil have din crumble

Vaniljeskyr:

  • 4 dl skyr
  • Vaniljepulver
  • Flydende sødemiddel

 

2014-05-08 14.58.10Fremgangsmåde

Skyl rabarberne og snit dem i skiver på cirka  1 cm. Fordel dem i bunden af et ildfast fas.

Mos bananen og bland de øvrige ingredienser i. Hvis det er en stor banan, kan du tilføre lidt ekstra mandler/kokosmel/havregryn, for at din crumble bliver tilstrækkelig fast i konsistensen. Omvendt kan det være, at du skal bruge 2 bananer, hvis bananerne er små. Fordel den færdige crumble ud over rabarberne. Bag den i ovnen ved 200 grader (alm ovn) i 20 minutter eller til din crumble har fået en fin farve.

Lad den køle af og bland imens skyr, vaniljepulver og flydende sødemiddel. Server vaniljeskyr til den lune crumble – Mmm.. 

 

Tip 

Er du mere til æble? .. og måske lidt chokolade? Så find opskriften på en sund æblecrumble her.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

8 kommentarer: til “Rabarber crumble uden tilsat fedt, sukker og mel

  1. Kirsten Bjørnkjær

    Ser rigtig lækker ud – vil prøve den med mine elever :-)

    • Det lyder super Kirsten.
      Du kan evt. også tjekke den anden opskrift på crumble, og så mikse dem lidt efter du synes, at der skal i den :)
      Kh. AD

  2. Catherina

    Har du et kalorietal på den?

    • Hej Catherina,
      nej det har jeg desværre ikke beregnet på denne :(
      God dag,
      kh. Anne-Ditte

  3. Line

    hvor mange bliver der til?

    • Hej Line..
      Tak for dit spørgsmål – Jeg beklager mit langsomme svar.. Jeg vil tro, at det giver til 6 personer, måske endda 8..
      KH AD

  4. Jacqueline

    Kan man godt lave den idag også spise den imorgen eller er det bedst at spise den samme dag ?

    • Hej Jacqueline..
      Tak for din besked – Jeg beklager mit forsinkede svar… Du kan sagtens spise den dagen efter – Nogle gange synes jeg faktisk at kager har bedre af at stå en dag, og “sætte sig”..
      Kh. AD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>