Risengrød

0 Flares 0 Flares ×

Jeg elsker risengrød – og spiser det faktisk hele året rundt (dog mest i vintermånederne).. Men nu er det snart december, og så er det helt “lovligt”..

foto 1-8Risengrøden er ofte opfattet som “usund” aftensmad, men i virkeligheden er denne ret rig på flere B-vitaminer, specielt B1, B2, B3, B6, B9 og B12. I én portion risengrød får man dækket sit daglige calcium behov! En portion risengrød indholder 24 gram protein, hvilket er 1/3 af en gennemsnitlig kvindes daglige proteinbehov. Retten er meget fedtfattig, og når der anvendes skummetmælk er der blot et par gram fedt i retten. En god, stor portion risengrød indeholder ca. 500-600 kcal – altså ikke synderligt meget, når det spises som aftensmad! Risengrød er derfor slet ikke så “farlig” energiindholdsmæssigt, som først antaget!

Dog er ulempen, at man ikke får vitaminer, mineraler og kostfibre fra de gængse aftensmadsingredienser. Jeg har dog eksperimenteret lidt med retten for at øge disse næringsstoffer. Risengrød smager fantastisk med æbler og mandler. Æblerne kan skrælles og rives groft og koges med i grøden de sidste fem minutter. Man kan også skrælle æblerne og skære dem i mindre stykker og koge dem sammen til en mos (evt. bruge en stavblender til sidst), som kommes oven på grøden. Æblerne og mandlerne tilfører kostfibre, gode fedtkilder i form af monoumættet og polymættet fedt, C-vitamin og E-vitamin.

 

Ingredienser til 2-3 sto2014-11-20 19.59.38-1re portioner

  • 180 gram grødris
  • 3 dl vand
  • 1 liter skummetmælk
  • lidt salt 
  • Kanel-sukker
  • 3 æbler
  • 50 gram mandler


Fremgangsmåde

Kog risene i vand i et par minutter. Kom mælken i og kog grøden ved svag varme. Rør ofte i grøden, så den ikke brænder på. Smag til med salt inden servering. Vælg om æblerne skal ned i grøden inden servering eller om de skal koges til grød. Grøden toppes med den traditionelle blanding af kanel og sukker og grofthakkede mandler.

Spis risengrøden med god samvittighed.. Velbekomme!

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

3 kommentarer: til “Risengrød

  1. […] Ny variant af risengrøden! Min søster og jeg testede denne skønne og meget flotte risengrødsopskrift i weekenden – og den blev bestemt godkendt! Hvis du vil læse mere om risengrød, så se her.. […]

  2. Pernille F Jørgensen

    Jeg glæder mig til at afprøve denne lækre opskrift i aften – det er meget inspirerende at følge denne blog :)

    • Hej søde Pernille.
      Det er jeg super glad for at høre!
      Dejligt at have trofaste følgere :)
      Kh. AD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>