Rodfrugtsuppe med ristet serranoskinke og lynstegte porrer

0 Flares 0 Flares ×

Jeg er vild med mad og min veninde er vild med mode.. Når man forbinder mode og mad (eller mangel herpå), så fremkommer der ofte billeder af tynde modeller, strenge slankekure mv. Men det kan være anderledes!

Min veninde Joan Evald har sammen med Julie Blichfeld og Alberte Sejling startet et online modemagasin, NORMAG. Et super lækkert magasin, og så er det endda ganske gratis!

… Og hvor kommer maden ind i billedet? Jo, disse piger har inviteret Sundhedsbanditten til at tage del i projektet. Som sundhedsredaktør på projektet skriver jeg selvfølgelig om sundhed, men med udgangspunkt i magasinets tema, læsere osv. Til deres første udgivelse, “det store danske nummer”, skrev jeg bl.a. en artikel om rodfrugter samt opskrifter med disse lækre råvarer.

Hvis DU synes, at dette lyder spændende, eller er du “blot” er vild med mode, så synes jeg, at du skal tjekke modemagasinet NORMAG ud her! Bloggens læsere skal selvfølgelig ikke snydes for opskrifterne, så de vil derfor også være at finde her på bloggen i løbet af denne uge.. Den første er denne lækre rodfrugtesuppe…

Ingredienser til 4 personer

  • 2013-09-23 22.26.191 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 kg blandede rodfrugter (fx knoldselleri, pastinak, persillerod, gulerødder)
  • 1,5 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl hakket timian
  • Evt. chili
  • 3 pakker serranoskinke
  • 2 porrer
  • ½ dl sesamfrø
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • 3 dl. fromage frais eller andet magert mejeriprodukt

 

Fremgangsmåde

Skræl 2013-09-23 21.08.14alle rodfrugter og skær dem i mindre terninger. Hak løg og hvidløg fint. Kom olien i en gryde, og svits rodfrugter, løg og hvidløg heri. Tilsæt bouillon og timian. Lad suppen koge indtil rodfrugterne er møre (ca. 20-30 minutter).

Mens suppen koger…

Fordel skiver af serranoskinken på bagepapir og kom det i ovnen ved 200 grader (alm ovn) i cirka 10-15 minutter eller til det er sprødt.

Lav en lækker dressing med frisk timian, som er med til at binde retten sammen smagsmæssigt. Smag den til med salt og peber

Blend suppen, når rodfrugterne er møre. Tilpas konsistensen med mere bouillon, hvis der ønskes en tyndere suppe. Smag suppen til med salt, peber, chili og friskpresset citronsaft. Lad suppen småkoge og snit porrerne i tynde ringe imens. Lynsteg porrerne i lidt olie og sesamfrø.

Anret suppen med ristede porrer, ristet seranoskinke samt dressing.

2013-09-23 21.04.44

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

2 kommentarer: til “Rodfrugtsuppe med ristet serranoskinke og lynstegte porrer

  1. Joan Evald

    Tak for omtalen – dygtige sundhedsredaktør!

  2. […] Rodfrugtsuppe med ristet serranoskinke og lynstegte porrer […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>