Sommersalat med masser af smag

0 Flares 0 Flares ×

Som den opmærksomme læser nok har bemærket, så er der en smule stille her på bloggen for tiden! Det er jeg super ked af, men jeg er nået til den erkendelse, at jeg lige holder bloggen på lavt blus, så længe jeg skriver speciale. Det går (meget) stille og roligt fremad, og endnu har jeg ikke ligget søvnløs over det! Hurra! Jeg kan dog godt mærke, at den 30/9 nærmer sig med hastige skridt. Jeg har heldigvis verdens bedste specialemakker, Maja, og vi skal s.. nok nå det! Lige meget hvad, så kan jeg (forhåbentlig!!) sætte en kandidat-titel på mit CV den 15.oktober. Det bliver SÅ fedt, og jeg glæder mig til at kunne ranke ryggen, og møde verden uden den konstante, dårlige samvittighed (Vi har været igang på deltid/fuldtid siden 1. august!).

Nå, men det var egentlig bare lige en lille forklaring på hvorfor, at der er en smule stille herinde for tiden. Jeg vil i august blive bedre til at opdatere mine flashback-fredags indlæg, så I kan blive mindet om alle de opskrifter, der allerede ligger på bloggen.

Til trods for specialeskrivning og nul ferie til mig i år, så prioriterede jeg selvfølgelig at komme hjem til bedstemors 82 års fødselsdag i søndags. Traditionen tro, så griller min far kød på weberen, og jeg sørger for tilbehør (sidste års menu finder du her). Jeg laver altid salat, og på det seneste har jeg virkelig fået en hang til, at komme frugter i mine salater. Når jeg laver salater tænker jeg ofte over, at alle grundsmage skal være repræsenteret, og at der skal være forskellige strukturer i salaten, så den er spændende at spise. I kan nedenfor læse, hvad de forskellige ingredienser byder ind med i denne salat: 

IMG_6403Ruccula og spinat: sprød struktur, bitter smag (især ruccula)

Blåbær: sød og frisk smag

Mandler: knasende struktur og salt smag

Blomkål: Jeg hakker det fint, så det ikke virker for voldsomt, men stadig har “bid”. Samtidig er blomkål også meget mættende.

Abrikoser: Sødme

Basilikum: friske krydderurter er altid et hit i salater, da de giver salaten et frisk touch.

Salattern: Umami smag

Dressing: både surt, salt, bittert, sødt – det er vigtigt at smage den til, så én af smagene ikke dominerer.

 

Ingredienser til 4-6 personer

  • 400 gram salat (jeg brugte halv ruccola og halv spinat)
  • 200 gram blåbær
  • 75 gram mandler
  • 1 blomkål
  • 100 gram tørrede abrikoser (Jeg bruger altid økologiske, da de ikke er behandlet med svovldioxid, som får dem til at bibeholde den orange farve)
  • Et lille bundt basilikum
  • 200 gram salattern eller feta (Jeg brugte dem her)
  • Dressing: salt, peber, olivenolie, lys balsamicoolie

 

Fremgangsmåde

Skyl salatblade og blåbær. Hak mandlerne groft og tør-rist dem på en pande med salt, og lad dem køle af. Hak blomkål fint i en foodprocessor (eller alternativt hak det fint med en kniv). Snit abrikoserne i tynde skiver. Hak basilikum fint.

Lav en dressing af salt, peber, olivenolie og balsamicoeddike. Evt. smag til med lidt sukker/honning og citronsaft.

Bland salat, blåbær, mandler, blomkål, abrikos, feta i en skål og vend dressingen i.

 

Tip

Du kan nemt erstatte: 

… blåbær med fx æble- og pæretern, hindbær, jordbær eller melontern.

… tørrede abrikoser med andre tørrede frugter som fx figner eller dadler.

… basilikum med andre fiske krydderurter som fx dild, persille, purlæg, rosmarin, timian.

… blomkål med fx broccoli eller andre finthakkede kåltyper som fx spidskål, hvidkål.

… mandler med andre nødder som fx. peanuts, valnødder, cashewnødder.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>