Jeg holder ferie hos mine forældre, og jeg nyder det i fulde drag.. Jeg elsker, at man blot skal døren, og så har min fri adgang til en dejlig have. Min far er vild med at grille, og hans kære ven, Mr. Weber er igang hver eneste dag. Han står for kødet, og min mor og jeg står for tilbehøret.
Igår lavede jeg en tøm-køleskabet-salat, som blev så god, at jeg meget gerne vil dele opskriften med jer. Vi fik salaten sammen med entrecotes, bagte kartofler (også lavet på weberen) og råstegte champignons.
Salaten har et højt indhold af kostfibre, samt mange vitaminer og mineraler, fx kalcium, vitamin A, B, C og E, magnesium, jern, zink … og mange flere!
- 1/2 blomkål
- 1/2 broccoli
- 1 æble
- 2 spsk græskarkerner
- 1 spsk sesamfrø
- 3 dl fromagefrais
- Friskpresset citronsaft
- 1 spsk sukker eller honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Rist græskarkernerne på en tør pande indtil de får en gylden farve. Tag dem af panden og lad dem køle af.
Skyl broccoli og blomkål og skær det i mindre buketter. Skær æblet i små tern. Kom det hele i en skål sammen med de afkølede græskarkerner og sesamfrø.
Lav en dressing af fromagefrais, citronsaft og sukker. Smag den til med salt og peber. Juster evt. med lidt ekstra sukker/honning.
Kom dressingen over salaten, og rør rundt indtil dressingen dækker hele salaten.
Pynt salaten med finthakket broccoli og sesamfrø.
Tips
Du kan nemt erstatte æblet med fx pærer.
I stedet for græskarkerner og sesamfrø kan du fx bruge solsikkekerner, hakkede mandler/valnødder.
Det er også super lækkert at tilføje rosiner eller tranebær til opskriften.