Chokoladekage uden fedt, sukker eller hvedemel

0 Flares 0 Flares ×

Prøv denne sunde opskrift på chokoladekage. Hvedemel er erstattet af blendede havregryn, hvilket øger fiberindholdet og forbedrer mæthedsfølelsen. Blendet banan erstatter smør/margerine/olie, og bidrager dermed med vitaminer og mineraler. Yderligere er bananer med til at gøre kagen “svampet”. Min far, der elsker “den gode gamle chokoladekage”, godkendte den sunde chokoladekage uden anmærkninger! Så prøv endelig kræfter med denne enkle dessert. Velbekomme!

2013-11-16 07.12.04

Ingredienser til en bradepande 20×30 cm

  • 300 gram havregryn
  • 8 spsk kakao
  • 6 tsk vaniljesukker
  • 4 tsk bagepulver
  • 100 gram mandler
  • 4 æg
  • 2 bananer (gerne så modne som muligt)
  • 2 dl skummetmælk
  • Agavesirup eller stevia

 

Fremgangsmåde

Blend havregrynene fint og bland dem sammen med kakao, vaniljesukker, bagepulver og grofthakkede mandler. Blend bananerne og pisk dem sammen med æg og mælk. Hæld de tørre ingredienser i lidt ad gangen og pisk dejen godt sammen. Smag til med agavesirup eller stevia til den ønskede sødme opnås. Fyld chokoladedejen i en bradepande og bag den i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.


Tip

Pynt evt. med glasur og hakket chokolade og/eller mandler..

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

16 kommentarer: til “Chokoladekage uden fedt, sukker eller hvedemel

  1. Pernille

    Kan varmt anbefales. :)

  2. Maria Vonkel

    Kan du anbefale en god kakao?

  3. Anja Larsen

    Hel vild god, lækker og dejlig!!

  4. Sofie Rousing

    Har længe ledt efter en nem og sund chokokage, og denne ser lækker ud :) så vil forsøge mig med opskriften i morgen, men jeg skal lige høre dig, hvor meget agavesirup/stevia du anvender? bare for at få en ide om mængden.
    Vh. Sofie

    • Det er meget afhængig af om du bruger stevia eller agavesirup, da sødmens intensitet er meget forskellig. Jeg tænker at du skal starte med at bruge to spsk agavesirup. Så kan du sikkert på dit stevia-produkt se, hvad det cirka ville svare til. Du må endelig skrive igen Sofie :)
      God dag til dig,
      kh. AD

  5. Nanna

    Kunne være man skulle prøve denne opskrift, den ser super lækker ud.

  6. Hanne Frederiksen

    Denne kage skuffede desværre. Brugte overmodne bananer og 40 gr sirup (smager ikke på dej med rå æg i) Manglede sødme og bedre chokoladesmag. Skal der meget sirup i er den jo ikke så sund.

    • Hej Hanne.
      Tak for din feedback.. Jeg håber, at du stadig har “mod” på at prøve andre af opskrifterne.. Der er også andre chokoladekager at vælge imellem :)
      God dag,
      Anne-Ditte

  7. Iben Rosenkilde

    Den første sunde kage jeg nogensinde har kunnet lide :-)

  8. Merle

    Sukkerfri? Men der er jo vaniliesukker i? Kan man erstatte skummetmælken med noget der ikke er komælk?

    • Hej Merle.
      Beklager mit meget sene svar.
      Du kan blot komme vaniljepulver i i stedet for vaniljesukker.
      Du kan nemt erstatte mælken med andre typer mælk.
      Vh AD

  9. Sussi

    Hej
    Jeg tænker at lave denne kage. Men cil gerne vide mht stevia er det flydende, rørsukker eller pulver. Og hvor meget skal der ca bruges? Jeg har selv flydende og rørsukker hjemme

    • Hej Sussi.
      Beklager mit meget sene svar.
      Jeg brugte stevia rørsukker, mener jeg :)
      Vh AD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>