Både min mor og jeg har en forkærlighed for coleslaw, og derfor får I her min opskrift på den ernæringsforbedrede version. Den traditionelle udgave er lavet på hvidkål, men jeg lavede min på spidskål. Det er der ikke nogen ernærningsmæssig grund til – Jeg er blot vild med spidskål. Persillen giver et frisk touch, og kan nemt erstattes af andre friske krydderurter, fx, dild og purløg.
Ingredienser til 3-4 personer afhængig af øvrigt tilbehør
- 1/2 spidskål (eller andre typer kål)
- 400 gram gulerødder
- 1 bundt frisk persille (eller andre typer krydderurter)
- 3 dl skyr
- Saften fra en halv citron
- Lidt sukker
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Riv gulerødder groft og snit kålen fint (jeg brugte en foodprocessor). Hak persille fint.
Bland skyr og citron og smag til med sukker, salt og peber. Vend grønsagerne i dressingen.