Sund øllebrød

0 Flares 0 Flares ×

Det handler om at få brugt alt det, man nu engang har fået købt ind. Jeg er virkelig en bandit til at købe for meget ind, hvilket dog også er kendetegnet ved at bo alene. Så er det bare sværere at få ting brugt, hvis man ikke er interesseret i at leve meget ensformigt flere dage i træk. Jeg har dog fundet tricket til at få bugt med tørt brød – nemlig øllebrød. Det er super nemt, og det smager virkelig godt!


Ingredienser
 til 4 personer

  • 350 gram rugbrød
  • 0,7 liter vand
  • Evt. 1 tsk kakaopulver
  • Flydende sødemiddel


Fremgangsmåde

Skær brødet i terninger og læg dem i en gryde. Hæld vandet over og lad det stå en times tid. Kog dette ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag gryden af varmen og blend for at få en ensartet struktur. Varm øllebrøden under omrøring ved svag varme og smag til med flydende sødemiddel og evt. lidt kakaopulver.


Tip

Jeg bruger ikke øl i min øllebrød, da jeg synes det er lidt overflødigt, men hvis det ønskes, kan halvdelen af vandet erstattes med hvidtøl.

Server øllebrøden med et fedtfattigt mejeriprodukt, hakkede mandler, lidt syltetøj eller en anden yndlingstopping.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

6 kommentarer: til “Sund øllebrød

  1. […] Den traditionelle øllebrød i en sund udgave, se her […]

  2. Jimmy Aakjær

    Jeg forstår ikke hvordan du kan kalde flydende sødemiddel for sundt. Det er et kemisk fremstillet skodprodukt. Brug dog honning eller økologisk rørsukker i stedet.

    • Hej Jimmi..
      Tak for din kommentar.
      Jeg har respekt for din holdning til kunstige sødemidler. Det er jo meget individuelt, om man opfatter noget kunstigt som sundt eller usundt. Når det så er sagt, så er der ikke noget, der peger i retning af, at kunstige sødemidler har uheldige konsekvenser for ens sundhed. Den nyeste sikkerhedsrapport fra EU “frikender” alle kunstige sødemidler ift. udvikling af kræft og andre sygdomme. Jeg holder mig dog hele tiden opdateret på dette område. Men idet at meget omfattende og dybdegående rapporter fra valide kilder ikke har fundet det mindste, så vurderer jeg, at jeg trygt kan inkludere kunstige sødemidler i mine opskrifter.
      Mvh. Anne-Ditte

  3. […] Den traditionelle øllebrød i en sund udgave, se her […]

  4. Lilli

    Istedet for hvidtøl, kan man med fordel bruge Rød blandet frugtsaft ufortyndet, dette giver er rigtig dejlig smag og søder også.

    Jeg har så også læst at kunstigt sødemidel kan have modsat effekt : http://videnskab.dk/krop-sundhed/skelsaettende-nyt-om-sodestoffer-kan-oge-risiko-fedme

    venlig hilsen Lilli

    • Hej Lilli.
      Tak for dit gode råd – Det vil jeg huske næste gang jeg laver øllebrød.
      God dag,
      kh. AD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>