Sunde blomkåls-pizzasnegle

0 Flares 0 Flares ×

2014-05-02 22.22.50Disse pizzasnegle er en sundere version, da både hvedemel og fedtstof er udeladt af pizzadejen. Blomkålen øger grøntsags- og fiberindholdet og forlænger dermed mæthedsfornemmelsen. Tag dem med som frokost eller brug dem som et hurtigt mellemmåltid. De er virkelig enkle, super sunde og så kan grøntsager faktisk være sjove at spise!

 

Ingredienser til 20 stk.

Blomkålsdej:

  • 1 blomkål
  • 2 store gulerødder
  • 3 æg
  • 3 spsk HUSK fibre
  • 1 spsk oregano
  • Salt og peber

Fyld:

  • Tomatsauce (1 dåse hakket tomat, 1 fed presset hvidløg, 1 spsk. oregano, salt og peber)
  • 250 gram fedtfattig revet ost
  • 1 pakke skinkestrimler eller serranoskinke

 

Fremgangsmåde

2014-05-02 22.26.43Blomkålsdej: Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Skyl blomkål og skær det ud i mindre buketter. Kom gulerødder og blomkål i en foodprocessor og lad den køre indtil massen er finthakket. Kom det over i en skål og rør det sammen med æg, HUSK fibre, oregano, salt og peber.

Fordel massen ud på en bageplade med bagepapir. Bag den ved 175 grader (alm ovn) i 10-15 minutter eller til den er fast og let gylden.

Tomatsauce: Kom hakket tomat, hvidløg og oregano i en skål. Blend det med en stavblender og smag den til med salt og peber. Fordel tomatsaucen ud over blomkålsdejen og kom skinke og ost ovenpå (gem lidt af osten). Pizzaen rulles sammen og skæres i skiver af 2 centimeters tykkelse. Læg dem ned i en muffinform og placer dem på en bageplade. Drys det sidste ost hen over pizzasneglene. Bag dem ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.

Se evt. opskriften på sunde broccoli-pølsehorn her.

 

Tips

Gulerødder kan erstattes af andre rodfrugter, fx knoldselleri, pastinak, persillerod. 

Prøv at udskifte skinke med fx stegt kylling skåret ud i tynde skiver eller krydret, hakket oksekød. 

Du kan nemt komme flere grøntsager i som fyld, fx majs, forårsløg, finthakket peberfrugt, champignon. 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

11 kommentarer: til “Sunde blomkåls-pizzasnegle

  1. Helle

    Det ser lækkert ud :) kan de fryses ned og hvor kalorier indeholder de pr. pizzasnegle?

    • Hej Helle. Jeg har faktisk ikke lavet beregninger på dem, men umiddelbart vil jeg skyde på 60-70 kalorier per snegl… Men jeg laver gerne en beregning på dem, så snart jeg er færdig med eksamen.. Så skriver jeg det til dig :)
      Og de egner sig fint til frysning :)

  2. Helle

    Helt i orden :) må du meget gerne. Held og lykke med eksamen!

  3. Sussi

    Kan man ikke bruge stavblender istedet for foodprocessor, hvis man nu ikke har sådan noget smart noget? :)

  4. Ditte

    Hej
    Super lækre pizzasnegle. Har dog det problem, at de sidder fast i muffinformene i bunden. Så dele af fyldet samt bunden af pizzasneglen bliver siddende, når man tager den ud af formen :( har du et forslag til, hvordan man undgår dette? :)

    • Hej Ditte.
      Hm først og fremmest kan du prøve at bruge nogle andre forme. De varierer meget nemlig. Men ellers prøv at komme olie på køkkenrulle og lige gnide det lidt på bunden af formen. Det burde også hjælpe :)
      Jeg håber, at det hjælper dig :)
      Kh. Anne-Ditte

  5. Ditte

    Tak for hurtigt svar. Det prøver jeg :)

  6. marie

    hej! Jeg ville lige lave de her lækre pizzasnegle, men da jeg havde haft dejen i ovnen første gang hang det helt fast i papiret, det var meget blødt og jeg kunne ikke rulle den sammen. Den havde dog fået ekstra tid i ovnen. Hm, hvad kan jeg lige gøre om næste gang jeg skal lave dem?

    • Hej Marie.
      Hm, det lyder lidt underligt, og jeg har ikke lige prøvet at have samme oplevelse. Du kan evt. prøve at dryppe lidt olie ud på bagepapiret og smøre det ud med køkkenrulle inden du hælder dejmassen på.
      Jeg håber, at det bliver en smule nemmere næste gang, at du skal bage pizzasneglene :)
      Kh. Anne-Ditte

  7. […] Find opskriften her […]

Skriv et svar til Anne-Ditte Termannsen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>