Sunde choko-rug

0 Flares 0 Flares ×

Tillykke til Sara Lind Bjørnkjær – Her kommer hendes bud på en sund januar-opskrift: “Choko-Rug”.

En opskrift fyldt med fibre og sunde kilder til fedt. Nyd dem som snacks, i madpakken eller til frokost.


Ingredienser

  • 2 dl speltkerner (koges til vandet er væk ca. 2 minutter)
  • 25 gram gær
  • 2 dl lunken vand
  • 50 gram mandler (blendet til mandelmel)
  • 1 dl solsikkekerner
  • ½ dl hørfrø
  • 1½ dl skyr
  • 1 æg
  • 2 spsk kakao
  • 1 spsk honning
  • 1½ bananer (most)
  • 5 spsk havregryn
  • 1 tsk salt
  • 150 gram mørk ckokolade, groft hakket (60-70% – bliver bitre ved for mørkt chokolade).
  • Hakkede hasselnødder eller mandler på toppen.

1499825_10152069470512210_499678921_n

Fremgangsmåde

Speltkernerne koges og køles af. Gæret opløses i lunken vand. Tilsæt resten af ingredienserne og lad dejen hæve 1-1½ time. Fordel dejen i små muffinsforme eller form dem som boller på en plade. Bag dem ved 160 grader (alm ovn) i 30-40 min. Lad dem køle helt af, før du tager dem ud af formene. Opbevar i kagedåser eller poser.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

4 kommentarer: til “Sunde choko-rug

  1. Wow super lækkert. Var perfekt til x-factor hyggen. Det er bestemt ikke sidste gang vi bager dem :)

    • Ja, der har Sara virkelig udviklet en sand lækkerbisken-opskrift! Nyd dem med god samvittighed de næste mange x-factor-aftener :)

  2. Line

    Hvordan kan det være at du kommer gær i? Der er vel ikke noget i, som kan få det til at hæve.

    • Hej Line.
      Jeg tænker, at det Sara umiddelbart har tænkt, da hun udviklede opskriften var optimal hævning af hvedekerner og havregryn. De indeholder begge gluten omend det er lidt sværere at få adgang til for gæren end almindeligt malet mel. Det er nok også derfor at det blot er 25 gram til hele opskriften. Dog tror jeg sagtens, at du kan bage dem uden :)
      God dag,
      kh. Anne-Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>