Sunde, rå julekager

0 Flares 0 Flares ×

Det er dagen før dagen! Det er den 23. december, og det er snart jul.. Jeg har haft en super travl december måned med masser af timer på uni, lange forsøgsdage på mit specialeprojekt, konference i Hillerød, opgave med deadline lige inden jul, verdens måske længste to-do-liste osv osv… Enhver studerende kender nok til problematikken?!

2014-12-23 15.53.20Så for at være helt ærlig, så har jeg virkelig ikke været i særlig meget julestemning i år. Det ligner ellers ikke mig – Jeg plejer at være den vildeste jule-freak, men i år har overskuddet/humøret/tiden bare ikke været til det. Det eneste, der har mindet mig om, at det snart var jul, var den obligatoriske skrabejulekalender. Jeg håber ikke, at jeg er den eneste, der har en smule dårlig samvittighed over den manglende julestemning?

Jeg er SÅ heldig, at min søde lillesøster har sørget for at langt de fleste julegaver er i hus, pakket ind og transporteret til Tinglev. Jeg har købt, HOLD FAST, blot 6 gaver i år ! Det er højst usædvanligt, og jeg kan ikke huske, at det er sket før. Men så er overraskelsesmomentet bare taget til endnu ukendte højder på dette års juleaften.

På trods af manglende julestemning, så tog jeg på “rigtig” juleferie igår – Jeg havnede nemlig hjemme hos min forældre i Sønderjylland igår aftes. Jeg har blot været hjemme én gang siden sommerferien, så det er super hyggeligt, at “flytte ind” på mit gamle barndomsværelse igen.

Her er der maks gas 2014-12-23 10.25.04-1på julestemningen! Min mor er Gertrud Sand på den fede måde. Hele huset er pyntet op på en super flot måde, hun nusser for selv de mindste detaljer, og alt bliver med sikkerhed perfekt imorgen! Lige nu lægger hun sidste hånd på året julebord. Hvis du har lyst til at følge med, så bliver min instagram opdateret med julelækkerier og julehygge den næste par dage – Følg med på @adtermannsen..

På grund af december-travlheden har jeg ikke opdateret bloggen lige så meget, som jeg egentlig havde planlagt, men jeg har simpelthen ikke kunnet finde tiden til det. Jeg håber, at I klarer den. Men da jeg idag efter dagens morgenløbetur i barndommens gader, fik mulighed for at stå i mine forældres køkken og bare julehygge, så blev det til disse sunde julekager. Så hvis du har tid, så synes jeg at du skal prøve dem af. De skal ikke bages, og er derfor super hurtige at lave. De er rige på kostfibre fra havregryn, nødder, dadler og figner, og indeholder masser af vitaminer og mineraler – så nyd dem med god samvittighed. 

 

Ingredienser

 • 200 gram udstenede dadler2014-12-23 15.18.38
 • 100 gram figner
 • 3 spsk peanutbutter
 • 2 spsk honning
 • 0,5 dl vand
 • 5 dl havregryn
 • 1 tsk kanel
 • 0,5 tsk kardemomme
 • 100 gram mandler
 • 100 gram peaunuts
 • 50 gram rosiner

 

Fremgangsmåde

Udsten dadlerne og kom dem i en foodprocesser sammen med figner, peanutbutter, honning, vand, havregryn, kanel og kardemomme, og blend det til en ensartet masse. Kom til sidst mandler og peanuts i, og lad den køre lidt mere (mandler og peanuts må ikke være for store stykker, da du så ikke kan stikke dejen ud). Til sidst æltes rosinerne i med hænderne.

Rul dejen ud på bagepapir. Drys havregryn på den udrullede dej, og rul et par ekstra gange, for at få grynene til at sidde fast. Udstik herefter dejen i de former du ønsker. 

Opbevar julekagerne i en lufttæt beholder.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

En kommentar til: “Sunde, rå julekager

 1. […] Sidste år lavede jeg disse rå julekager. De er rige på kostfibre fra havregryn, nødder, dadler og figner, og indeholder også masser af vitaminer og mineraler. I øvrigt, så er de hurtigt lavet, da de ikke skal bages! Du finder opskriften her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>