Sunde sommer gulerods-kugler

0 Flares 0 Flares ×

foto-8 kopi 3Jeg er virkelig vild med sunde snacks. Jeg har tidligere lavet opskrifter med tørret frugt, fx “Dadelkugler” “Frugtkugler” og “Verdens nemmeste myslibarer”.

Ved at bruge tørret frugt “slipper” man for at tilsætte almindeligt sukker, da frugtsukkeret simpelthen tilfører tilstrækkeligt med sødme til opskrifterne. Som en win-win får man endda kostfibre, vitaminer og mineraler fra de tørrede frugter, som ikke findes i almindeligt hvidt sukker.

Denne opskrift topper på en måde de tidligere opskrifter med tørret frugt, da jeg også har tilføjet en betydelig mængde revet gulerod til opskriften. Sammen med kanel og citron får man smagen af gulerodskage! Denne version skal dog bare ikke bages.

Opskriften er ligetil, og det tager virkelig ikke lang tid at lave en portion gulerods-kugler. Jeg er vild med denne version, da den er “lettere” i smagen end den tradtionelle choko-daddel-kugle, pga. gulerod og den friske smag af kanel, citron og ingefær. Derfor er den helt sikker på min favorit-sommer-snack-liste..

 

foto 2-7Ingredienser

 • 300 gram revet gulerod
 • 100 gram dadler
 • 100 gram abrikoser
 • 30 gram svesker
 • 2 dl nødder (jeg brugte 1 dl mandler og 1 dl hasselnødder)
 • 1/2 dl sesamfrø
 • 2 dl kokosmel
 • Revet citronskal
 • 1 tsk kanel
 • Evt. lidt tørret/frisk ingefær

 

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og og riv dem fint. Kom alle ingredienser i en foodprocessor og lad den køre indtil massen er ensartet. Alt efter din smag, kan du komme mere kanel og citronskal i dejen. Hvis du er til ingefær, så kom enten lidt frisk eller tørret ingefær i dejen.

Form dejen i små kugler og tril dem i kokosmel. Opbevar dem i køleskabet.

foto-8 kopi

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

3 kommentarer: til “Sunde sommer gulerods-kugler

 1. […] Gulerodskugler […]

 2. […] bare gør det hele endnu nemmere og hurtigere. Er du vild med mine frugtkugler, daddelkugler og sommerkugler, som jeg tidligere har lagt på bloggen, så vil du med sikkerhed ELSKE denne […]

 3. […] Du kan bruge de typer tørret frugt, som du har lyst til, og i det forhold du synes. Fx. figner, dadler, rosiner, abrikoser, svesker. Vil du have en “rigtig” sommersnack, så prøver gulerodskuglerne her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>