Sundhedsbanditten er vågnet fra efterårs-hi

0 Flares 0 Flares ×

2015-10-01 13.01.59Jeg er kommet helt ud af rutinen med at skrive indlæg her på bloggen! Jeg føler på en måde, at jeg har super meget at fortælle jer, men ved ikke helt, hvor jeg lige skal starte.. Måske skal jeg bare starte med at skrive undskyld for de manglende indlæg hen over efteråret – Ret præcist, så har bloggen stået FULDSTÆNDIG stille i tre måneder nu! Det er aldrig sket tidligere, og jeg lover, at det heller ikke kommer til at ske igen… Jeg skal nemlig ikke skrive et speciale igen! Det har virkelig taget tid og kræfter, men nu står jeg heldigvis på den anden side… Så Sundhedsbanditten har derfor officielt forladt efterårshiet. Jeg håber stadig, at I har lyst til at følge med.

Nu som cand.scient i Human Ernæring

2015-10-20 05.41.29Maja og jeg afleverede vores speciale den 1. september. Ugerne op til deadline var lidt pressede, men dog ikke helt så slemt, som vi havde forventet. Efter afleveringen lagde vi opgaven fra os et par dage, og nød, at vi ikke skulle læse mere korrektur! Til trods for, at vi stort set ikke har beskæftiget os med andet end vores speciale de foregående 14 måneder, så blev vi alligevel ramt af en følelse af, at vi ingenting vidste om vores emne og at der skulle læses 117 artikler for at “udbedre skaderne”. Heldigvis skulle vi præsentere vores speciale sammen, så vi kunne arbejde sammen om fremlæggelsen, i stedet for at være ene og alene efter en intens speciale-symbiose-følelse!

Den 15. oktober forsvarede vi specialet, og vi endte med to 12-taller – En kæmpe forløsning og lettelse! Til de af jer, der ikke længere kan huske, hvad vi skrev speciale om, så kommer der lige en opfriskning: Vi undersøgte, om fysisk aktivitet, stillesiddende aktivitet og søvnlængde ændres som følge af en fedmeoperation, og om disse ændringer/niveauer har betydning for det vægttab, der følger efter fedmeoperationen. Inden jul kommer der et indlæg om specialet, hvor jeg går mere i dybden med studiedesignet, resultaterne osv. Jeg kan dog allerede nu afsløre, at vi ikke fandt det, vi troede!

 

Forsinket sommerferie i Californien

2015-10-25 07.35.27-1Vi har gennem hele specialeprocessen haft to super dygtige vejledere og en rigtig god forskningsgruppe at støtte os op af. Det var også dem, der i løbet af foråret 2015 opfordrede os til at indsende vores resultater til Obesity Week i Los Angeles. Det er en stor, international konference, hvor forskere fra hele verden deler deres nyeste forskningsresultater inden for fedme-området.

I løbet af juni fik vi besked om, at vores vores abstract var optaget til poster-præsentation på konferencen. Vi var selvfølgelig glade, men økonomien var selvfølgende den begrænsende faktor (seks år på SU sætter sine præg på ens økonomiske situation!). Vi fik dog strikket en ansøgning sammen, og sendte den ud til diverse fonde.

2015-11-06 10.37.36Vi fik samlet i alt 40.000 kr., og når man nu skal til Los Angeles, så er man jo nødt til at holde ferie samtidig. Vi besluttede os ret hurtigt for, at tage lidt ferie inden konferencen, og således blev det til, at vi en uge efter forsvaret satte os i flyet, og tog tre uger til Californien. Den stod på roadtrip fra Los Angeles til San Francisco med masser af natur, god mad, afslapning, løbeture, hvalsafari og sight seeing undervejs. Tilbage i Los Angeles slappede vi af på Venice Beach, fejrede Halloween i Hollywood, og besøgte alle de kendte spots (blandt andet the Walsh House, Hollywood skiltet, Hollywood Boulevard osv.).

Til sidst sluttede vi af med at bo en uge i LA Downtown, hvor konferencen foregik. Konferencen var virkelig spændende, og det var fedt, at høre oplæg fra de forskere, som man blot kender som et efternavn fra en eller anden artikel. Vores poster-præsentation var også vellykket – Alt i alt en god forsinket sommerferie til os. 

2015-11-02 05.32.25

 

… og nu som arbejdsløs i Danmark

2015-11-28 10.25.49Vi landede i Danmark den 9. november, hvilket også blev min debutdato som arbejdsløs! Ikke en titel jeg er stolt af, men på den anden side, så tror jeg egentlig, at det er meget sundt liiiige at komme ned i gear for mig – Trods alt, så har det seneste år været en smule stressende! Derfor har den blandt andet stået på sommerhus-tur på Langeland med familien med løbeture med min svoger og Lulu, familie-julefrokost og ellers bare afslapning og hygge!

Indtil videre er der gået en måned, og jeg har endnu ikke haft tid til alt dét, jeg havde/har på min to-do liste (fx opdatere Sundhedsbanditten!). Men det er fordi, at jeg har været så priviligeret, at være engageret i flere forskellige projekter, som fx at skrive artikler til Fitliving, holde foredrag for triatleter og præsentere vores specialeresultater på forskellige konferencer/seminarer. Alt sammen noget, der forhåbentlig vil pynte på mit CV og skaffe mig et job i sidste ende.

2015-11-28 22.37.00Jeg er dog fortrøstningsfuld endnu, og jeg tager gerne december måned med som arbejdsløs – Det er nu trods alt en masse hygge involveret i denne tid. Men når det er sagt, så sig endelig til, hvis du kender nogen, som kender nogen, der mangler en cand.scient i Human Ernæring! Mindre projekter er også velkomne..

 

COP run, CPH Half, Berlin Marathon, Eremitageløbet og en billet til IRONMAN 2016…

Til trods for travlhed, så har jeg stadig prioriteret at deltage i diverse løb hen over efteråret.. Jeg løb blandt andet COP run, som gik ud på at stille et hold på tre personer, som så på skift løb 1 kilometer med stafetten, hvilket skulle gentages fem gange per person, så i alt skulle der løbes 15 kilometer MEGET hurtigt… Jeg stillede op sammen med de to personer, jeg træner allermest med, Pia og Bo. Som det ses på billederne nedenfor, så var det virkelig HÅRDT, men også super sjovt, og vi stiller helt sikkert til start næste år (vi er nødt til at slå min lillebror, svigerinde og en kammerat!!).

2015-09-08 21.35.11CPH Half skulle egentlig “bare” være sidste lange tur inden Berlin Marathon, men Bo fik mig presset, og jeg slog min gamle PR med 7 minutter, og kom ind i tiden 1:42, så næste mål må jo være at løbe under 1:40!!

2015-09-27 14.42.07Berlin Marathon… Det var virkelig hårdt! Set i bakspejlet, så startede jeg nok ud en smule for hurtigt, men jeg følte virkelig, at mine ben var gode! Meeeen det gav s.. bagslag ved 18 kilometer, hvor jeg begyndte at mærke mine lår… Jeg slog det lidt hen, og holdt tempo indtil 21 kilometer, som jeg passerede i tiden 1:47.. Men SÅ gik det for alvor ned ad bakke! Hver kilometer var virkelig en kamp med mig selv.. Og der skulle virkelig overtalelse til, at få benene til at løbe efter pause ved depoterne! Havde vores heppe-crew bestående af forældre og venner ikke stået ved 35 kilometer, så tror jeg s.. at jeg var begyndt at gå. Men udover min irriterende ben, så var Berlin Marathon ALT for fedt. Der var mennesker og ikke mindst danskere OVERALT.. Man blev virkelig båret frem af en hep, endda fra ens danske medløbere! Jeg passede målstregen i tiden 3:49, præcis samme tid som København marathon 2014 – Dog med et seriøst positivt split i modsætning til København Marathon… Selvfølgelig var det en hård dag, men jeg tænker egentlig, at det er en meget god erfaring at have med i rygsækken, altså at man kan præstere at gennemføre et marathon, hvoraf 24 kilometer føles som at være i helvede..

2015-08-24 08.21.47-2Jeg tænker, at jeg måske får brug for den erfaring den 21. august 2016! Jeg har nemlig købt et startnummer til KMD Ironman i København.. Meget mere om det senere!

Ellers sluttede jeg efteråret af med at løbe Eremitageløbet. Det er udskældt af mange pga det høje antal løbere, men jeg kan virkelig godt lide det. Der er altid en god stemning, og så er det bare super smukt i Dyrehaven i oktober måned.. Jeg tænker, at jeg løber nytårsløbet i København den 31. december, men ellers tror jeg blot, at den står på opbygning af god, solid grundform de næste par vintermåneder. 

2015-12-09 09.54.59
Hvad sker der på Sundhedsbanditten den kommende tid?

  • S2015-12-08 14.37.26om skrevet ovenfor, så kommer der en uddybende artikel om mit speciale.
  • Jeg har netop fået nye produkter ind af døren, som jeg den kommende tid vil teste. Det gælder blandt andet en masse produkter fra 32GI, som jeg vil teste før, under og efter træning/race. Derudover tester jeg den kommende måned MitoActive, som er et kosttilskud udviklet af et dansk forskerteam, som efter sigende skulle påvirke ydeevne, restitution og energiniveau i positiv retning.. Jeg opdaterer min instagram (@adtermannsen) og bloggen med mine erfaringer. 
  • Jeg håber, at jeg når at uploade et par juleopskrifter, og ellers samler jeg mine bedste juleopskrifter i et indlæg til jer.
  • Og så kommer der snart et indlæg om den første træningsperiode frem mod Ironman 2016.

 

Lys i mørket

2015-02-11 23.41.10Sidste år lavede jeg en stor pandelampetest i samarbejde med Grejfreak. Du kan finde testen her. Grejfreak har været så søde, at udlove min “Bedst-til-prisen”-pandelampe i en konkurrence. Det eneste du skal gøre er, at “like” facebookopslaget omkring dette indlæg. Jeg trækker en vinder søndag den 13. december. 

 

2015-10-29 13.48.57

 

Masser af julehilsner,

Anne-Ditte

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>