Min søde veninde, Joan spurgte mig forleden, om jeg ikke havde lyst til at bage kage til fødselsdagsfest for pigerne.. Og den måtte gerne være sund.. Det ville jeg selvfølgelig gerne, og “opfandt” denne skønne kageopskrift!
Kagen indeholder hverken mel, tilsat sukker eller fedtstof, men er i stedet baseret på banan, dadler, æbler, gulerødder og æg. Den er svampet, sund, lækker og uden gluten. Den er virkelig enkel at lave, og kræver ikke en lang indkøbsliste! Samtidig er den fyldt af grøntsager, frugt, kostfibre, vitaminer og mineraler.
Prøv den – Du vil bestemt ikke fortryde… Den kan nemlig spises med den allerbedste samvittighed som snack, dessert eller mellemmåltid.
Ingredienser til 10-12 stk.
- 75 gram dadler
- 1 moden banan
- 1 dl kokos
- 50 gram grofthakkede mandler
- 1 fintrevet æble uden skrald
- 1 æble uden skrald skåret i små tern
- 1-2 fintrevne gulerødder
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
- 2 æg
- 3 tsk HUSK fibre (eller 1 dl havregryn)
- 1 tsk bagepulver
Glasur:
- Philadelphia light
- Flydende sødemiddel
- Kanel
Fremgangsmåde
Blend dadlerne til en ensartet masse med en stavblender (hvis dadlerne er “tørre”, så tilføj lidt vand). Blend banan med i massen. Tilføj derefter alle andre ingredienser under piskning. Fordel dejen i muffinsforme.
Bag dem ved 200 grader (alm ovn) i 20 minutter eller til de er gyldne.
Når kagerne er afkølede pynt dem med en glasur af philadelphia light, kanel og lidt flydende sødemiddel. Hak mandler og brug det som topping.
Hold da op hvor lyder det lækkert. Efter vi er påbegyndt en sundere livsstil, har vi slet ikke fået kage, og vi kan godt savne det nogle gange. Opskriften her er da løsningen på det

Jeg er vild med dine opskrifter. Tak
Hej Betina..
Jeg er glad for at du synes om opskrifterne – skriv endelig en mail, hvis der er nogle specifikke ønsker til ernæringsforbedrede opskrifter – Så går jeg gerne i køkkenet og eksperimenterer med det…
Der er flere opskrifter på sunde kager og snacks her på siden – og jeg lover, at der vil komme flere. Det er nemlig så lækkert, at kunne spise kage, og så samtidig vide, at man får gode næringsstoffer samtidig
Ha’ en dejlig dag,
Mvh. Anne-Ditte
De skal prøves
Ser lækre ud.
Er det kokos eller kokosmælk der skal bruges?
Hej Jane.
Jeg havde overset din kommentar, så derfor et lidt forsinket svar.
Det er blot almindeligt kokosmel jeg har brugt i opskriften..
Kh. Anne-Ditte
[…] Lyse muffins […]