Svampede bananpandekager med blåbær

0 Flares 0 Flares ×

Disse svampede bananpandekager er perfekte som morgenmad, en eftermiddagssnack eller som dessert. De er nemme at lave, og ingredienslisten er kort. Bananen gør dem svampede og erstatter fedtstof og sukker. Du kan dermed spise disse pandekager med god samvittighed!

 

Ingredienser til 3-4 små pandekager

  • 1 banan
  • 1 æg
  • 2 spsk havregryn
  • 1/2 tsk bagepulver
  • Lidt vaniljepulver
  • Til pynt: flormelis og friske blåbær

 

Fremgangsmåde

Mos bananen og bland de øvrige ingredienser i. Steg dem på en pande ved middelvarme. Tilfør evt. lidt fedtstof til at stege i, hvis din belægning ikke er a la “slip-let”. 

Server pandekagerne med flormelis og blåbær.

 

Tips

Det er også super lækkert, at få skyr til pandekagerne, især hvis du spiser dem til morgenmad i hverdagene, hvor man ofte gerne vil være mæt i lang tid. 

I stedet for blåbær kan du bruge alle andre slags frugt og bær. Du kan også prøve at komme frugt/bær med i selve pandekagedejen.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

8 kommentarer: til “Svampede bananpandekager med blåbær

  1. Helle

    Fik disse til morgenmad i dag. Lavede dem på æggehvide i stedet for hele æg. Mums, det er ikke sidste gang jeg skal have dem

    • Det lyder bare super Helle!
      Ja, de kan sagtens laves på blot æggehvide..
      God aften,
      Anne-Ditte

  2. Sara

    Hvis nu man synes de smuldrer lidt på panden – hvad mangler der så???

    • Hej søde Sara..
      Måske et æg ekstra, og så bare halvdelen af de øvrige dele. Så kan du evt. gemme de ekstra pandekager til en sund eftermiddagssnack..
      Knus AD

  3. Maria

    Ville man kunne putte noget proteinpulver i, og hvilken forhold bliver de resterende så?

    • Hej Maria.
      Jeg ville blot erstatte havregryn med proteinpulver. Det har stort set samme virkning i opskriften. Ellers kan du lave en dobbeltportion og tilsætte 2 spsk. havregryn og 2 spsk. proteinpulver, så fordelingen er halv-halv.
      Kh. Anne-Ditte

  4. Lizette

    Hej….

    Hørte for første gang om din hjemmeside i weekenden fra en veninde..:)

    Nu har jeg lige forsøgt mig med dine pandekager her til min morgenmad, og nemme nam siger jeg bare.

    Mine spørgsmål lyder så:
    Kan man bruge “husk frøskaller” i dem, og hvordan hvis man nu blander / hakker havregrynene? ;)

    • Hej Lizette.
      Det er dejligt at høre, at du kan bruge opskriften.
      Du kan sagtens bruge HUSK frøskaller, men du skal bare fjerne havregrynene eller tilføje mere væske til opskriften, da de vil trække en del væske til sig. Du kan altså vælge at blende/hakke havregryn, hvis du vil have dem mindre grove.
      Venlig hilsen Anne-Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>