Tomatsuppe er indbegrebet af budget. Men trods dette ikke flatterende stempel, så er jeg vild med den ret! Det er både billigt, super nemt og enkelt, men den smager jo også fantastisk, hvis man lige gør sig lidt umage med smage suppen til. For ærlig talt så er hakkede tomater fra dåse jo ikke verdens mest spændende fødevare. Men supplerer man med løg, hvidløg, andre grøntsager, chili og så videre, så er der faktisk basis for en rigtig lækker ret.
Ingredienser til 4 personer
Suppe:
1 spsk olie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Frisk chili efter smag
- 200 gram gulerødder
- 1 porre
- 1 dåse tomatkoncentrat
- 2 dåser hakket tomat
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 liter grøntsagsbouillon
- Salt og peber
Frikadeller:
- 400 gram oksekød
- 1 løg
- 2 tsk grøn pesto
- 0,5 dl mælk
- 1 spsk hvedemel
Dressing:
- 3 dl fromage frais eller skyr
- Salt og peber
- 2 tsk. grøn pesto
Tilbehør:
- Bønner, rosenkål eller andre grøntsager
Fremgangsmåde
Svits løg, gulerødder, porrer og hvidløg i olien er par minutter. Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter eller til gulerødderne er møre.
Imens suppen koger…
Bland ingredienserne til farsen og form små frikadeller. Kom dem på en pande og steg dem ved middelvarme.
Bland en dressing af fromagefrais, grøn pesto, salt og peber. Tag gryden af varmen, og blend den jævn. Giv rosenkål/bønner et kort opkog – der skal gerne være “bid” i.
Server tomatsuppen med små frikadeller, bønner/rosenkål, dressing og friske basilikumblade.