Wok med grøntsager og kylling

0 Flares 0 Flares ×

Denne sunde ret er super enkel og hurtig at lave! Det handler blot om, at have grove grøntsager og kød i køleskabet. Hvis du ikke har wok, kan du sagtens bruge en stor gryde i stedet for. Server evt. retten med ris.

Kom rester i en plastikbeholder og lun det dagen efter til frokost (det kan også fint spises koldt).


Ingredienser til 2 personer

  • 200 gram rosenkål (friske/frost)foto
  • 100 gram gulerødder
  • 2 porrer
  • 100 gram babymajs
  • 200 gram blomkål
  • 300 gram kyllingefilet
  • 150 gram grønne bønner
  • 2 dl kokosmælk (gerne light)
  • ½ liter hønsebouillon
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Friske krydderurter (fx persille eller purløg)
  • 1 lime
  • Evt. ris

 Fremgangsmåde

Hvis rosenkålene er friske, så skyl dem og tag de yderste blade af. Kog rosenkålene, så der stadig er bid i dem. Hæld vandet fra, og lad dem stå i gryden.

Skræl gulerødderne og skær dem ud i stave. Skyl porrerne og skær dem i skiver (ca. 1 cm). Skyl babymajs og snit dem på langs. Del blomkålet i mindre buketter. Skær kyllingefilet i strimler.

Lad wokken blive varm og tilsæt lidt olie. Steg kyllingestrimlerne i 5 min og tag dem op igen. Svits nu gulerødder, og porrer i 5 minutter. Kom derefter babymajs, blomkål og grønne bønner i wokken og lad det få yderligere 5 minutter. Kom kyllingestrimler og rosenkål i sammen med kokosmælk, hønsebouillon, karry, salt og peber. Varm retten godt igennem og smag til. Server retten mens grøntsagerne stadig har bid. Pynt med krydderurter og server med friske limebåde. 


Tips

Prøv retten med andre grøntsager, fx broccoli, aubergine,, spidskål, peberfrugt, squash, forårsløg, bønnespirer, persillerod.

Hvis du ønsker mere smag, så tilføj 2 fed presset hvidløg eller friskhakket chili, når du svitser grøntsagerne. Yderligere kan du tilføje sød chilisauce eller sojasauce til retten sammen med kokosmælken.

Retten kan også laves med fx oksekød, svinekød eller kalkun. Husk at vælge de magre udskæringer.

 

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>