Rugflage-grød med æblemos

0 Flares 0 Flares ×

2014-10-09 15.16.58Traditionelt set forbinder langt de fleste danskere rug med rugbrød, og indtager ikke rug i andre sammenhænge..

Rug er en gammel dansk kornsort, som kan overleve forhold som fx sandholdig jord, tørre forhold, den kan tåle kulde og frost og kan endda overleve isvintre! Med andre ord en meget hårdfør kornsort!

Smagen af rug er sød og mørk, og går derfor rigtig godt i spænd med fx sødme, malt og øl. Vil du udvide din “rug-horisont”, så prøv at bage boller med rugflager/forkogte rugkerner og kom rugflager i hjemmelavede knækbrød, cookies og mysli. Du kan også bruge kogte rugkerner som alternativ til ris. I løbet af efteråret vil bloggen blive opdateret med opskrifter!

Denne opskrift er en ruggrød lavet på rugflager, og så er der tilføjet sødme i form af hjemmelavet æblemos til at supplere den mørke, bitre rugsmag.

 

foto 1-8Ingredienser til 1 portion

  • 1 dl rugflager
  • 2 dl vand
  • 2 spsk skyr
  • 2 spsk æblemos (se opskrift her)
  • 10 mandler
  • Gojibær

 

Fremgangsmåde

Kog rugflager og vand i en gryde i cirka 8-10 minutter. Kom evt. lidt salt i grøden.

Pynt grøden med skyr, æblemos, hakkede mandler og gojibær.

0 Flares Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
Anne-Ditte Termannsen

Om: Anne-Ditte Termannsen

Anne-Ditte er cand.scient i Human Ernæring fra Københavns Universitet. Følg Anne-Ditte på Instagram her

En kommentar til: “Rugflage-grød med æblemos

  1. […] at pynte maden med! Du kan finde inspiration i disse indlæg, der allerede ligger på bloggen: rugflagegrød og jordbærkoldskål. Jeg synes også, at gojibær er meget velegnede i salater, især om […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>